Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Maar liefst vier spelers uit ons tienkoppige vlaggenschip ontbraken er in de wedstrijd tegen de Utrechtse studenten. Deze werden overigens vervangen door de uitstekend spelende Kim Schiphuis en Ton Vrauwdeunt. Toch kon de goede invalbeurt niet voorkomen dat KCD 1 puntloos naar huis ging.

Aan het weer kon het niet liggen. 70 minuten lang werd er in de stralende zon geknokt om de punten. KCD nam al gauw het voortouw en kwam op voorsprong. De Utrechtse studenten gaven echter al snel antwoord waardoor KCD niet kon weglopen. Na de eerste snelle doelpunten volgden ruim tien minuten zonder doelpunten van beide kanten. KCD had moeite onder de hoge druk die Hebbes gaf uit te komen en miste vaak de overtuiging in zijn schoten. Hoewel KCD steeds een doelpunt voor bleef staan kantelde dit aan het einde van de eerste helft en gingen de groen-witten met een stand van 7-6 voor Hebbes rusten.

Ook de tweede helft kwam het spel niet op gang. Hebbes bleef flinke druk geven op het schot en ook de doorloopbalkansen waren schaars. Hebbes begon langzaam weg te lopen naar een voorsprong van drie doelpunten. KCD kwam nog heel even terug door twee snelle doelpunten van Sybren en Gert maar de koek was op voor ons vlaggenschip en uiteindelijk werd er met een wat geflatteerde einduitslag van 14-9 afgefloten.

Doelpunten: Gert Willigenburg 2, Sybren van Burken 2, Jort van Burken 2, Sanne Beishuizen 2, Kim Schiphuis.