Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het was er weer zo’n eentje. Zo’n dagje uit het boekje. Prachtig najaarsweer, het terras van KCD overvol en op het veld stonden spelers van formaat die de zinnen hadden gezet op een gezellig dagje KCD3. De knop moest wel even om, want bij sommige spelers zat het BIM-BAM lied al in de kop, die pas ’s avonds ten gehore moest worden gebracht. Er waren dus 2 optredens vandaag. Maar eerst de wedstrijd. En met de klokken in ons achterhoofd begonnen we met de warming up en bonden we, net als amper een week geleden, wederom de strijd aan met het 5e team van Tiel.

Vooraf hadden we in de bespreking met elkaar het BEM (Betere Eliminatie Methode) besproken. In principe komt het erop neer dat je direct een aantal doelpunten op rij scoort, zodat de tegenstander enigszins uit de concentratie wordt gebracht. Mooie theorie, maar nóg mooier als het ook lukt om in de praktijk te brengen. Vandaag was dat gelukkig het geval. Met een paar rake klappen kwamen we in de eerste helft op een mooie voorsprong met 4 doelpunten verschil. Vooral de dames deden het goed vandaag. Ze waren enorm goed op schot, maar ook de doorlopers waren van superieure kwaliteit. Nu hadden ze ook een beetje geluk, want we hadden onze BAM ingezet (Brave Aangeef Mannen). Dit harmonieuze samenspel tussen de beide seksen, maakte het team tot één grote homogene, gender neutrale groep. Tiel kon hierdoor geen weerstand meer bieden met als gevolg dat Doorn met grof geweld over hen heen raasde. Het was gemakkelijk zoeken naar de BIM (Bewust Intimiderende Mep). Dat kwam halverwege de tweede helft, toen de dames van KCD3 begonnen aan een nieuwe ronde beschietingen richting de korf. Dit werd de tegenstander toch echter te veel en zette na een lange en dappere strijd hun BOM (Beste Overgave Moment) in. Met 21 – 13 op het bord hadden de spelers van Doorn 3 hun eerste optreden van deze dag subliem uitgevoerd. Nog nooit is er zoveel gescoord door de mannen en vrouwen van dit klasse team en daardoor komt deze wedstrijd uiteraard als BUM in het boekje te staan (Bizar Ultimate Match).

Op het terras zat inmiddels iedereen al aan hun BAMmetjes met hamburger en friet. Met volle mond werden we massaal ‘feffeuhiesieteerd’ en bedankt voor de geweldige dinershow. Na zelf een paar biertjes genuttigd te hebben om de overwinning te vieren, maakte we ons vervolgens weer op voor het volgende optreden. In de kleedkamer was het piesen in de broek snel begonnen. De afmetingen van onze kostuums waren niet geheel aangepast aan het postuur van de gemiddelde KCD3-er. Met het nodige knipwerk kregen we het uiteindelijk dan toch voor elkaar dat we er allemaal als André van Duin uitzagen. Of als monnik, dan kon het ook zijn. Na nog even getracht te hebben om toch efkes te oefenen, ging we uiteindelijk cold turkey het toneel op. Ondanks dat we zelf de grootste lol hadden, kon de jury ons optreden ook waarderen. Na alle leuke optredens gezien te hebben was het KCD3 die de felbegeerde beker in ontvangst mocht nemen. 2 Overwinningen op één dag. Een gelukzalig moment voor iedere korfballer op een dag vol sport en gekkigheid. Volgende week doen we weer ‘normaal’. Dan gaan we er oehoeoehoerendhard tegen aan en zetten we alle BIM-BAM weer in voor een mooi optreden op het veld. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken en na afloop is er bier en bitterballen. Bij KCD3 is het altijd feest!