Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Alweer de laatste thuiswedstrijden van het veld. Het kan een prachtige dag worden. Onze hele jeugd speelt thuis en onze hele jeugd kan nog eindigen met taart!

We starten met onze jongste korfballers. Om 11.00 uur nemen zij het op tegen RDZ F1. Als ze winnen is er nog kans op het kampioenschap. Zij moeten dan de wedstrijd op 14 oktober van Telstar en nog twee wedstrijden van Reehorst afwachten. Als Telstar die 14 oktober verliest en Reehorst laat in één van de twee wedstrijden punten liggen, is onze F kampioen. Hartstikke knap, want de meesten spelen dit seizoen pas voor het eerst. Maar eerst moet er zaterdag gewonnen worden en daar kunnen zij alle aanmoediging bij gebruiken.

Daarna onze D1. Zij spelen om 12.00 uur tegen nummer twee in de poule: Victum. Onze D is gedurende het seizoen steeds beter gaan spelen en ook zij zijn nog in de race voor het kampioenschap. Zaterdag moet er gewonnen worden van Victum en woensdag moet er nog een laatste keer gestreden worden tegen SGV. Als onze D beide wedstrijden wint is het feest. Maar eerst zaterdag, en daar hebben zij alle support bij nodig.

Dan speelt om 13.00 uur de C1. Deze ploeg wist vorige week het kampioenschap al veilig te stellen. De C1 speelt goed korfbal en er staat echt een team. Een genot om naar te kijken en de taart is dan ook meer dan verdiend. Zaterdag de laatste wedstrijd tegen Synergo. De taart staat na afloop dus al klaar, maar het feestje is pas compleet als de vereniging staat aan te moedigen langs de lijn!

Om 14.00 uur speelt in het voorprogramma van het eerste onze A1. Ook voor hen is er taart, maar er is wel minimaal een gelijkspel nodig om deze te mogen eten. Zij spelen tegen de nummer twee in de poule: Viking. Bij verlies staan Viking en KCD gelijk op de ranglijst en wordt het kijken naar het doelsaldo. Vorige keer werd van Viking gewonnen maar het is toch hard nodig dat we onze oudste jeugd naar het kampioenschap juichen!

Om 15.30 uur is de hoofdact: ons eerste. Zij moeten tegen Groen Zwart die onder hen staat in de poule. Er moet gewonnen worden van deze ploeg om nog zicht te houden op een middenmootplaats. Het is daarbij belangrijk dat KCD het terugkerende thema van het niet scoren weet te doorbreken. Het wordt anders weer een onnodig lastige wedstrijd. Ons vlaggenschip kan alle aanmoediging hierbij goed gebruiken. Maar de spelers lijken toch een boost te krijgen van het juichende publiek langs de lijn. Wat supporters op het veld kan ons eerste dus op weg helpen naar deze zo belangrijke overwinning. Sportpark Tuilland is zaterdag dus absoluut the place to be!