Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Na het teleurstellende einde van 2017 bij SEV bleek dat KCD toe was aan vakantie. Twee heerlijke weken met gevulde kalkoen en oliebollen moesten de truc doen bij ons vlaggenschip. Op 3 januari werd er weer gestart met de eerste training en op 6 januari moest ons eerste laten zien dat ze er weer klaar voor waren. Dit begon gelijk met een lastige klus: gedeeld koploper Koveni kwam op bezoek. Van rustig opstarten zou dus niets terecht komen.

Voorgaande wedstrijden spatte er weinig energie af van de groen-witten. Het doel voor zaterdag was dan ook: plezier maken en genieten. Dit kwam gelijk na het fluitsignaal al naar voren. De ploeg had het zwaar, want Koveni had een aantal goede puntspelers rondlopen. Toch leek de ploeg dat op mentaal vlak nauwelijks te deren. Er werd hard gewerkt en Koveni heeft het de eerste twintig minuten van de wedstrijd ontzettend moeilijk gehad. Op elk doelpunt van de ploeg uit Nieuwegein kwam een Doorns antwoord en tot 7-7 kon KCD bijblijven. Toch werd toen het niveau verschil zichtbaar. Koveni gaf verdedigend veel druk en ons vlaggenschip werd door zeer zuivere schoten zelf ook gedwongen om strak te verdedigen. Aan het einde van de eerste helft werd het zichtbaar dat KCD conditioneel minder sterk was waardoor Koveni voor het eerst in de wedstrijd een gat kon slaan. Toch ging KCD met een stand van 7-10 tevreden naar de kleedkamer.

In de rust was het voor de ploeg eigenlijk al duidelijk dat er deze wedstrijd geen punten gehaald zouden worden. Koveni had zich bewezen als terechte koploper en KCD zou daar hoe dan ook voor moeten buigen. Maar de ploeg had gezien hoe je het Koveni zo moeilijk mogelijk moest maken en wilde daar de tweede helft gewoon mee doorgaan. Verdedigend begonnen de groenen beter samen te werken waardoor Koveni gedwongen werd om naast de puntspelers ook anderen uit te spelen. De eerste fase van de tweede helft bleek dit effectief maar door veel gemiste kansen van de Doornse kant lukte het niet om bij te blijven. Koveni kreeg hierdoor de tijd om te herstellen en liep steeds verder weg. Toch kon de ploeg uit Nieuwegein de wedstrijd niet rustig uitspelen en dwong KCD ze hard te blijven werken. En hoewel de einduitslag van 17-25 volledig terecht is, kan KCD toch trots zijn op de mentaliteit waar deze wedstrijd mee gespeeld is en biedt dit hopelijk perspectief voor de returns van deze zaalcompetitie.