Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

De competitie heeft een bijzonder verloop gekregen door corona. Na een lange break werd de oorspronkelijke 3e klasse G van ons eerste opgesplitst in twee poules van vier. De winnaar en nummer twee van de éne poule mogen spelen om promotie naar de tweede klasse tegen de nummers één en twee van de andere poule uit die 3e klasse G.

En die wedstrijden zijn binnen handbereik. Sterker, als zaterdagavond gewonnen wordt van ESDO is ons eerste winnaar van de poule. En dat betekent dat KCD dan op 9 (in Steinheim) en 16 april promotiewedstrijden gaat spelen!

Maar eerst een lastige horde omzeilen. In Kockengen werd op een late donderdagavond de heenwedstrijd gespeeld en die leverde een moeizame eerste helft op. Wie het eerste volgt kijkt niet op van het gegeven dat dat vooral kwam door het missen van vele 100% kansen. Na de rust bloeide ons vlaggenschip echter op en met 15-21 werd uiteindelijk afgetekend gewonnen. Maar ESDO is een taaie ploeg en dus wordt het zaterdagavond een lastige wedstrijd. Alleen als KCD er in slaagt de vaak zeer vele kansen makkelijker te gaan benutten, blijven de punten in Doorn. Anders wordt het billen knijpen. Steun voor de ploeg is van groot belang. Voor het eerst sinds lang weer eens KCD op zaterdagavond in eigen huis. Dat wil je toch niet missen.

Dus zaterdag 20.20 uur Steinheim: be there!!