Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

De return van de play-off tegen Fortissimo leek een op voorhand onmogelijke opdracht voor KCD. Thuis was met 19-21 verloren en door uiteenlopende omstandigheden waren sterkhouders Birgit Ruitenberg, Jort van Burken en Johan Kraan afwezig. Maar de Doornse korfballers toonden veerkracht en het bezit van een brede bank betaalde zich uit en zo ging KCD er in de slotseconde met een 16-17 zege vandoor. Dat was net niet voldoende om deze play-off alsnog te winnen.

In het begin zag het er niet uit naar dat KCD een prima prestatie zou leveren. Fortissimo kwam in de eerste tien minuten met 4-0 voor maar na de eerste groen-witte goal werd al binnen twee minuten de aansluiting gevonden: 4-3. Weer liep de thuisploeg weg maar KCD speelde goed, speelde de juiste mensen uit en kwam bij rust nagenoeg langszij: 10-9.

Na de korfwisseling liep Fortissimo weer wat weg naar 12-9 en omdat die paar goals bijna een kwartier kostten, leek een goed resultaat ver weg. De ploeg moest zich toch wat zetten omdat in de rust Niek Bouwhuis geblesseerd in de kleedkamer was achter gebleven, maar weer leefde KCD op met twee snelle goals. Die 13-12 bleef een tijdje staan tot Fortissimo opeens de geest kreeg en met drie snelle goals de zaak in het slot leek te gooien: 16-12. Niemand gaf nog een kans voor de Doornse winstkansen maar wederom richtte de ploeg zich op en enkele minuten voor tijd was de terugkeer compleet: 16-16.

KCD deed alles om de zaak te beslissen, werd sterker maar scoorde pas in de slotseconde zodat wel de wedstrijd verdiend werd gewonnen, maar de play-off verloren ging en Fortissimo direct naar de 2e klasse promoveert.

Het KNKV bepaalde dat ook de beste zeven verliezers uit de play-offs (op basis van de pouleresultaten) door mogen naar de tweede klas; dinsdag j.l. werd duidelijk  dat KCD daar officieel bij hoort. Volgend jaar speelt de ploeg dus een klasse hoger.