Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Wat zal dit jaar brengen? Zowel KCD 1 als KCD 2 kenden een stevige selectieprocedure met veel keuzes voor trainers en TC en uiteraard vreugde en teleurstelling bij spelers. De oefenwedstrijden waren bij beide teams overwegend succesvol maar dat is geen enkele garantie nu zaterdag de competitie in volle hevigheid losbarst. En die eerste wedstrijd geeft toch altijd richting. Wordt het een succesjaar of wordt het vechten tegen degradatie? Geeft het spel perspectief of moet er nog veel gesleuteld worden? Eén ding is zeker: de selectie speelt zaterdag niet voor een lekker vol KCD-veld. Ons 4e en 5e spelen tegelijkertijd en alleen het derde kan van de senioren op tijd zijn om het eerste aan te moedigen.

Het moet dus vanuit een innerlijke motivatie komen. Lastig soms maar tegelijkertijd een mooie lakmoesproef voor de teams. Eén ding is zeker: de tegenstander is onbekend, maar speelde in het verleden behoorlijk hoger dan KCD gewend was. Dus moet Zwaluwen onbevangen tegemoet worden getreden. En roepen we de jeugd en onze niet spelende leden plus supporters op zaterdag KCD aan te komen moedigen. De ploegen zullen het kunnen gebruiken. Vooral om half vier zou er wel eens een prachtig duel met heel goed korfbal te zien kunnen zijn bij ons vlaggenschip.


Kortom, steun KCD 2 en 1 om twee uur en half vier. Eigen veld. En uiteraard: be there!