Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Onze jongste jeugd heeft enthousiaste, maar soms nog onervaren trainers. Om de C, D en E zo goed mogelijk te begeleiden worden trainingen en wedstrijden besproken. Verder is er elke maand een thema dat als rode draad door alle trainingen loopt.

Om korfbaltrainers nog beter te maken bedacht het KNKV een snelkookcursus: jeugdtrainer, de Basics. In een uur worden belangrijke zaken besproken onder leiding van een KNKV-docent en er worden talloze oefenvormen gedemonstreerd. Maandag 19 september was KCD aan de beurt.

Bijna alle trainers en coaches van de jonge KCD-jeugd namen deel en verder waren er nog liefst vier spelers van de A die zichzelf als toekomstig trainer zien, die aansloten. Zo kregen liefst 10 trainers van de toekomst een oppepper van jewelste. In maart wil het KNKV een opvolger uitrollen. Zeker is dat KCD daar dan zeker aan zal meedoen.