Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag speelde KCD al weer haar 5de wedstrijd op het Nijmeegse natuurgrasveld van de korfbalclub Keizer Karel. Het veld lag er strak bij en de herfst zon scheen volop. Voor het eerst sinds de 1e competitie wedstrijd begon KCD weer met de beoogde basis acht en met dit alles beloofde een mooie korfbalwedstrijd te worden. De eerste helft kwam echter moeizaam op gang maar KCD wist voor rust een klein gaatje te slaan. Keizer Karel gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. De Doornse ploeg trok echter aan het langste eind en wist de wedstrijd nipt te winnen met 15-16.

De wedstrijd begon goed voor KCD, Birgit Ruitenberg zette met haar 1e rake strafworp (1 van de 3) KCD op voorsprong. Keizer Karel counterde deze goal echter snel met eveneens een strafworp. In de 20 minuten die daarop volgde liep de score gelijk op (5-5). Via twee goals van Nienke Schneider en een mooie onehander van Niek Bouwhuis was het KCD die het eerste gaatje sloeg naar een verschil van drie doelpunten (5-8). Keizer Karel deed voor rust nog wel wat terug maar het was wederom Nienke Schneider die vlak voor het rustsignaal het verschil terug bracht naar drie. Ruststand 6-9.

Na rust kwam in eerste instantie KCD scherp uit de kleedkamer. In de eerste aanval zette Tim van Mourik KCD op een, op het oog, comfortabele voorsprong van 6-10. Keizer Karel liet zich echter totaal niet uit het veld slaan richtte zich op. Binnen 5 minuten trokken de Nijmegenaren de stand weer gelijk (10-10). KCD moest zichzelf echt weer even herpakken maar begon, na zelfs met 12-11 achter te hebben gestaan, weer gestaag uit te lopen. De zeer goed invallende Anouk Ruitenberg bracht KCD weer terug op voorsprong (13-14) waarnaar Tim van Mourik en Niek Bouwhuis met hun goals KCD op een voorsprong van 3 wist te zetten (13-16). Keizer Karel toonde veerkracht maar kwam niet meer langs zij. Met een eindstand van 15-16 was de vierde Doornse overwinning een feit.

KCD deelt de koppositie samen met Zwaluwen (beide acht punten uit vijf wedstrijden). Volgende week speelt KCD alweer haar laatste thuiswedstrijd van deze najaarscompetitie. Om 15:30 wordt er op Sportpark Tuiland gespeeld tegen het welbekende Koveni uit Nieuwegein.