Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd tegen Koveni op de agenda, een bekende tegenstander voor KCD. Van te voren wist de selectie dat dit een wedstrijd zou worden die ze niet zomaar gingen winnen.

Om 15.30 uur klonk het fluitsignaal over sportpark Tuiland, de wedstrijd ging beginnen. Het weer was erg wisselvallig, maar gelukkig was het droog bij de start van de wedstrijd. Voor de trouwe supporters maakte dit verder niks uit, zij zijn altijd van de partij!

Het eerste doelpunt viel voor de thuisclub, een mooi afstandschot. Zou dit een voorteken zijn van de wedstrijd? Niks was minder waar. Voor 20 minuten lang viel het stil bij KCD, waarbij Koveni wel de korf wist te raken. Aanvallend speelde de thuisclub matig, het waren aanvallen met veel slordigheden. Koveni wist bij het rustsignaal 6 doelpunten te maken, wat betekende voor KCD dat het verdedigend goed bezig was. Echter wisten zij zelf maar 3 doelpunten te maken. Met een ruststand van 3-6 was er voldoende te bespreken in de kleedkamer van KCD.

Na de rust kwam KCD strijdlustig de kleedkamer uit. Echter deed Koveni dit ook. Zij maakte het eerste doelpunt in de tweede helft, wat zorgde voor een tussenstand van 3-7. Was dit het punt dat Koveni verder ging uitlopen of kon KCD nog aan de aansluiting vinden? Met twee snelle doelpunten in de 32e minuut bracht KCD het verschil terug tot twee. De verdediging begon nog meer grip op Koveni te krijgen, waardoor er betere aanvallen gespeeld konden worden. De ballen begonnen de korf te vinden en in de 54e minuut was daar dan eindelijk de gelijkmaker (10-10). Door een vrijebal en een strafworp in de laatste zes minuten wist KCD de wedstrijd te winnen, eindstand 12-10. De twee zwaarbevochten punten zijn in Doorn gebleven.

Nog twee wedstrijden te gaan in de competitie, KCD deelt de koppositie nog steeds met de Zwaluwen. Volgend weekend speelt KCD uit tegen DKB in Best. Bij winst blijft KCD koploper.