Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag speelde KCD haar laatste veldwedstrijd van deze najaarscompetitie. Op deze zomerse herfstdag stond de eerste return tegen medekoploper Zwaluwen uit Zevenaar op het programma. Beide ploegen hadden voorafgaand aan de wedstrijd twaalf punten uit zeven wedstrijden. De enige verliespartij tot dusver voor Zwaluwen was uitgerekend wel tegen KCD. De Doorne ploeg won deze thuiswedstrijd ogenschijnlijk eenvoudig. Zwaluwen richtte zich op in het vervolg van de competitie en won daarna al haar wedstrijden. Het beloofde een spannende return te worden.

Dit bleek ook in de wedstrijd. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd (ruststand 8-8) waarna KCD de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe trok (eindstand 14-17) en zich mocht kronen tot herfstkampioen. Ook het tweede team van KCD won de wedstijd waardoor zij zich op een mooie en welverdiende tweede plaats nestelde.

De eerste helft was het duidelijk dat het vandaag om de koppositie ging. Beide ploegen begonnen scherp en fel aan de wedstrijd. De score liep dan ook gelijk op. Na een kwartier vond de scheidsrechter het nodig om aan een Doornse dame een gele kaart uit te delen voor een op het oog ‘normale’ korfballende overtreding. Dit was voor de groen-witten het signaal dat ze zich vandaag vooral op zichzelf moesten gaan richten om escalatie te voorkomen. Dit bleek goed voor het korfbalspel want KCD liep in het vervolg uit naar een 5-8 voorsprong. Zwaluwen gaf zich niet gewonnen bracht de stand nog voor rust terug naar 8-8 waarmee beide ploegen weer in evenwicht waren.

In de tweede helft was het KCD die korfballend de dienst uit maakte. Met vijf Doornse doelpunten op een rij liep KCD uit naar een comfortabele voorsprong van 8-13. In de tussentijd ging met name de Zevenaarse ploeg vooral fysiek de strijd aan waarbij het regelmatig flink over de schreef ging. Er ontstond hierdoor een grimmige sfeer wat de wedstrijd niet ten goed kwam. KCD bleef echter rustig waardoor de opgebouwde voorsprong niet meer uit handen werd gegeven. Zwaluwen kwam nog wel dichterbij maar de wedstijd was gespeeld. Met een eindstand van 14-17 kroonde KCD zich dus tot de terechte herfstkampioen.

Over twee weken begint de voorbereiding voor de zaalcompetitie. Hier komt de Doornse ploeg uit in de tweede klasse wat een klasse hoger is dan op het veld. De weerstand zal naar alle waarschijnlijk hoger zijn maar in deze eerste veldcompetitie helft heeft KCD getoond dat het over meer dan genoeg kwaliteiten beschikt om wedstrijden te winnen. Dit belooft wat voor de zaalcompetitie!