Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Deze zaterdag weer eens een programma overdag. Dat begint met de bijzonder leuk presterende C en D (vanaf 10 uur) om vanaf kwart over twaalf een seniorenmiddag te beleven.

Het begint met het nog puntloze 4e dat elke week leuke wedstrijden speelt, alleen steeds net te weinig scoort om punten te pakken. Daar zou zaterdag wel eens een eind aankunnen komen tegen Tiel. KCD 3 is het tegendeel, althans qua punten. De volle buit en ook nog goed korfbal. Tegenstander is Eemvogels dat ook nog geen punt heeft laten liggen. Een echte topper dus om ongeveer half twee. De winnaar van deze wedstrijd wordt in maart kampioen, lijkt het.

Het bouwt daarna op met het tweede dat de Zwaluwen ontvangt. Op het veld werd thuis van deze ploeg gewonnen maar KCD 2 is nog steeds zonder overwinning in de zaal. Het spektakelstuk van afgelopen zaterdag schreeuwt om een mooi vervolg, maar dan met een beloning van twee punten. Het wordt wederom een open strijd.

Dan is het tien voor vier. Tijd voor KCD 1. Ook hier is Zwaluwen de tegenstander. Op het veld werd er zowel thuis als uit gewonnen door ons eerste. In de zaal lijken de rollen volledig omgedraaid. Zwaluwen is de trotse ongeslagen koploper terwijl KCD onderin mee sukkelt. Alleen EKCA en DKB zijn er nog als directe concurrent in de degradatiestrijd. Rheko is weggeslopen en de andere vier ploegen spelen bovenin mee. Het meest verontrustende van afgelopen zaterdag was de wijze waarop KCD van PSV verloor. Geen ziel, geen strijd.

De twee veldwedstrijden tegen Zwaluwen waren op het scherpst van de snede. Wil KCD een resultaat halen, dan zal de ploeg zaterdag totaal anders moeten starten. Er is genoeg kwaliteit. En dus is een verrassing mogelijk. Maar de punten zullen echt gehaald moeten worden; Zwaluwen zal ze niet brengen.

Eigenlijk een wedstrijd die je niet moet willen missen. Kortom, kom naar Steinheim en steun KCD. De ploeg heeft het nodig.

Steinheim, aanstaande zaterdag: be there!