Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

De ochtend na de ALV waren 25 KCD’ers alweer vroeg op het veld. Even over acht startte –onder leiding van onze zeer actieve wervingscommissie- de laatste voorbereiding voor de groepen 1 en 2 van de Doornse basisscholen voor de Giga Kangoeroedag. Voor 130 leerlingen werd een groot spelencircuit opgezet waar de kinderen lekker konden bewegen en kennis konden nemen van allerlei spel- en beweegactiviteiten met een knipoog naar korfbal. De spellen waren speciaal op hun leeftijd afgestemd.

Na een centrale warming up, onder leiding van de echte korfbal kangoeroe, gingen de kinderen in groepjes langs de verschillende onderdelen. We hebben deze dag georganiseerd om te stimuleren dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met sporten en bewegen. Kinderen leren, naast de motorische ontwikkelingen, sociale vaardigheden zoals op je beurt wachten, samenwerken en omgaan met winst en verlies.

De club kreeg hulp van vele KCD’ers. Bijzonder was de medewerking van de sportklassen van NXT. Deze school vond het heel leuk om met ons samen te werken en voor hun leerlingen een bijzonder sportprogramma aan te bieden. De NXT’ers namen de jonge deelnemertjes vaak letterlijk bij de hand bij hun kennismaking met sport en spel. De begeleidende sportdocenten zagen daarbij soms nog onbekende kwaliteiten bovendrijven.Aan het eind van de ochtend –die gelukkig vergezeld ging van ideale weersomstandigheden- kregen alle deelnemers nog drinken, een krentenbol en een door AH gesponsorde appel plus informatiemateriaal over KCD en korfbal. En op het eind kregen de vrijwilligers nog een heerlijke lunch van Arnoud en Betty.

Het was een prachtige ochtend. Conclusie van alle deelnemende scholen was dat van deze happening een jaarlijkse traditie mag worden gemaakt.

Kinderen die enthousiast zijn geraakt, zijn natuurlijk van harte welkom bij de Kangoeroes van KCD. Zij trainen elke zaterdagochtend van 10.00-10.45 uur.