Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

We zijn inmiddels over de helft van de zaalcompetitie heen. In de komende anderhalve maand mogen we alle beslissingen verwachten. Voor KCD staat er veel op het spel. Bij de jeugd heeft alleen de E geen titelkansen terwijl bij de senioren alleen het 2e niet strijdt om kampioenschap of degradatie. Volop spanning dus.

Onze E startte dit seizoen geweldig. Het team maakt grote sprongen, won de eerste wedstrijden maar kwam toen Dalto en Synergo tegen. Die ploegen waren te sterk maar een derde plaats kan onze E eigenlijk al niet meer ontgaan.

De D heeft de minste verliespunten maar moet nog een wedstrijd inhalen. En dat is uitgerekend tegen RDZ, de ploeg die nu bovenaan staat. Die wedstrijd is morgen=woensdagavond. Daarna weten we of de D het kampioenschap kan gaan binnenhalen, al staat er ook nog een lastige uitwedstrijd bij Dalto op het programma.

De C staat zonder puntverlies bovenaan. Toch is een kampioenschap geen uitgemaakte zaak want Wageningen zit in het spoor en ontvangt de C nog. Pluspunt is wel dat onze C makkelijk scoort en als dat in Wageningen ook lukt moet de titel binnen zijn.

Bij de A is de spanning te snijden. De ploeg is nog niet compleet geweest door blessures maar de wedstrijd van zaterdag toonde wel een echt en hecht team. En dat is nodig want onze A heeft drie verliespunten opgelopen in de tussentijd. Bovenaan staat het ongeslagen Animo. De beslissing valt op 2 en 16 maart. Dan speelt KCD uit en thuis tegen die ploeg. Ondertussen mag er dus geen punt meer worden verspeeld!

Bij de senioren verrast ons vierde. Weliswaar gingen de laatste twee wedstrijden verloren, staat KCD 4 nu één na laatste maar heeft het maar één punt minder dan nummer twee. Alleen Tiel heeft drie punten meer, maar laat die ploeg nu uitgerekend van ons vierde duidelijk hebben verloren. Verder wint iedereen van iedereen in deze heerlijke poule, dus alles is nog mogelijk.

KCD 3 had het zaterdag voor het eerst lastig, maar won toch. Morgenavond wordt er ingehaald tegen Oost Arnhem en normaal gesproken heeft de ploeg dan een straatlengte voorsprong op de andere teams. Zaterdag is de ploeg bij winst al kampioen. Hopelijk geeft het veldseizoen meer tegenstand voor deze ploeg, die overigens heel goed speelt.

Bij het 2e heeft het een tijdje gerommeld  maar sinds de eerste winst is alleen nog verloren van koploper Fortissimo. De derde plaats is nog in zicht voor dit team maar dan mag er eigenlijk niet meer worden verloren. Gelet op de uitslagen in de heenronde, zou dat zo maar kunnen gebeuren!

En dan ons eerste. Na de eerste zeven wedstrijden een beetje een dood vogeltje, daarna bij concurrent degradatiekandidaat Rheko 9-2 achter komen, uiteindelijk met 15-19 winnen en een spetterende wedstrijd tegen aanstaand kampioen Telstar afleveren waarin de Hoevelakers alles uit de kast moeten halen. Als kers op de kaart wint op dat moment Rheko in zijn laatste kans-wedstrijd bij Revival en alles is voor KCD weer mogelijk. Wat zeg ik: Revival komt zaterdag op bezoek. Bij winst staat ons eerste op een veilige 6e plaats. Kortom, het lijkt wel lente te worden…

Alles overziend is elke wedstrijd de komende weken belangrijk voor ons. Het bestuur kan failliet gaan aan taart en bitterballen. Maar ooit heb ik een penningmeester horen zeggen dat dat de enige reden mag zijn voor een sportclub om aan failliet te gaan…

Doe je best!!