Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

De komende tijd volgen er een paar items over scheidsrechters. Hoe het gaat binnen KCD en wat de regels van het KNKV zijn. Denk niet “dat boeit niet”, want om te korfballen zijn scheidsrechters hard nodig. Dus lees alsjeblieft even door.

We beginnen bij KCD. De afgelopen jaren hadden we binnen de club voldoende scheidsrechters om de eigen wedstrijden te fluiten. Maar daar is verandering in gekomen. Iedereen heeft enige tijd terug kunnen lezen dat Rik is gestopt, maar ook Marco heeft aangegeven na de zaal te stoppen met fluiten. Jarenlang was Marco te zien bij jeugdwedstrijden. Dank daarvoor!! Dan heb je in een jaar natuurlijk blessures en zwangerschappen, dus wordt de spoeling inmiddels (te) dun.

We hebben aanvulling nodig. Uit de A hebben Stephan en Nino aangegeven een opleiding te willen volgen en zelfs uit de C hebben we twee aanmeldingen namelijk Carice en Thijs. Maar we willen graag nog wat meer scheidsrechters hebben.

En daarvoor doen we nadrukkelijk ook een beroep op de vrouwen. Wilma en Lisanne zijn momenteel de enige vrouwelijke arbiters binnen de club. Dat kan beter.

Bedenk, scheidsrechter zijn is heel erg vormend. Je leidt een groep mensen, je begeleidt ze en je staat midden in een belangenstrijd waar jij beslissingen in moet nemen. Communicatief word je absoluut sterker. Bedenk eens, hoe goed dit voor je ontwikkeling is en hoe je dit ook op je CV kan gaan zetten.

We gaan zorgen dat je goed begeleid wordt in je ontwikkeling/opleiding. Dinsdag 9 april kun je bijvoorbeeld al aansluiten in een (bij)scholingsavond. En eind van die maand doen we een spelregelavond. Allebei in onze eigen kantine.

Kortom, als dit je aanspreekt, meld je dan op korte termijn aan bij Wilma of Jan Willem.