Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het KNKV heeft er indertijd voor gekozen om arbitrage meer in de belangstelling te plaatsen. Naast het zoeken naar scheidsrechters ging het daarbij onder meer om betere kennis van regels bij spelers en respect van spelers en toeschouwers richting scheidsrechters. Dat laatste is bij KCD over het algemeen netjes op orde.

Voor de spelregelkennis bepaalde het KNKV dat iedere speler over een spelregelbewijs zou moeten beschikken. Een mooi idee, maar dat is nooit zo strak gehandhaafd. Dat zal, verwachten wij, echt wel komen en als KCD willen we dat voor zijn. Vanaf de A en ouder moet iedere speler over een spelregelbewijs beschikken. Gelukkig hebben een heleboel senioren dat bewijs gewoon binnen.

Maar we hebben nog wel een dozijn spelers die dat moeten binnen hengelen. Die senioren krijgen op korte termijn te horen hoe ze dat kunnen oplossen. De A is volledig op de hoogte.

Om iedereen te helpen dat bewijs te halen is er op maandag 22 april a.s. om 20.15 uur in de kantine een spelregelavond; daar behandelen we vragen en nemen wat specifieke zaken door.

Daarna kan het bewijs via internet gehaald worden door een toets succesvol te maken. Lukt dat niet, zullen we begin juni nog een tweede avond plannen zodat heel KCD met een spelregelbewijs in de hand komend seizoen kan korfballen.

Bij vragen kun je je wenden tot Wilma of Jan Willem