Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

De laatste veldronde van deze competitie staat op het spel en we  gaan vanavond om half negen daar al mee van start. Dan speelt KCD namelijk thuis tegen Nova dat al kampioen is.

Krijgen we weer een heel raar competitie einde? KCD lijkt er patent op te hebben zo langzamerhand: kampioen worden zonder dat iemand daar nog aan dacht; niet degraderen terwijl de situatie meer dan nijpend was.

De rode draad? Pas ruim na de wedstrijd van ons eerste was het volledige eindresultaat bekend.

En ook nu is die situatie weer aan de orde. Vanavond speelt ons eerste en pas zaterdag weten we echt hoe het zit. Tenminste, als er wordt gewonnen. Anders is alles klaar en volgt vanavond degradatie. Winnen van Nova: wat een opdracht. De Biltenaren zijn oppermachtig maar opeens werd zaterdag een punt verloren. Er is dus ruimte, zou een onverbeterlijke optimist zeggen. En Nova is al kampioen. En het is doordeweeks. En het is bij KCD, dus op eigen veld.

Maar dat wil nog niets zeggen. Want zelfs bij winst is alles afhankelijk van het resultaat van VZOD tegen EKVA. Alleen Almeerse winst kan ons dan nog redden. Een flinterdun draadje waarop wordt gebalanceerd.

Dat kunnen we de ploeg niet alleen laten doen. Vanavond dus naar het veld om ons eerste nog één keer te steunen.

Half negen: KCD-Nova, be there!