Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

KC Doorn verrast met zege

De uitwedstrijd in het verre Zelhem heeft KCD verrassend de winst opgeleverd. Tegenstander SEV had pas één keer verloren terwijl de Doornse korfballers een wisselvallig seizoen spelen. Die wisselvalligheid kwam ook zaterdagavond aan het licht want na een uitstekende eerste helft volgde een moeizaam tweede bedrijf waarin de gastheren echter geen kans werd gegeven de opgelopen achterstand weg te poetsen.

Zoals gezegd zag de eerste helft er prima uit. KCD nam de leiding en liep na de gelijkmaker weg naar 1-3. De fase daarna korfbalden de groen witten ronduit goed met gevarieerd aanvalsspel en snelle goals. De Achterhoekers stelden daar een spelletje tegenover dat gericht was op twee puntspelers. Die waren goed bij de les en hielden de marge speelbaar. Het enige punt van kritiek op KCD was dat de ploeg niet naar een grotere marge kon doordrukken maar mooi was dat bij de 7-9 ruststand alle spelers al hadden gescoord.

Na de rust kantelde het beeld volledig. Het aanvalsvak had het heel moeilijk zodat de productie daar volledig stokte. Het tweede vak verdedigde echter heel goed, haalde de angel uit de Zelhemse spits maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat de 9-9 op het scorebord kwam. De vakwisseling deed KCD goed want vijf minuten later was de marge hersteld. Tot vier minuten voor tijd bleef die stand staan. Toen vond SEV nog een gaatje in de Doornse afweer (10-11) maar feitelijk bleef KCD daarna zonder moeite overeind omdat er van een slotoffensief geen sprake was. Met vier punten uit de laatste twee wedstrijden en een gedeelde tweede plaats wordt het een prettige Kerstvakantie voor KCD dat 7 januari verder gaat.