Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

De hervatting van de veldcompetitie leverde KCD direct twee punten op maar na afloop van de wedstrijd tegen Débaldérin stonden de gezichten bedrukt omdat de ploeg met stevige blessures werd geconfronteerd. Dat overschaduwde de fraaie 20-12 die met goed korfbal in Wageningen was gerealiseerd.

Vooraf moest al worden geïmproviseerd omdat Paul Kraan en Jort van Burken wegens blessures ontbraken. Coach Briedé durfde het aan om de invallers Lars Verheijen en Gert Willigenburg (die zijn debuut in de basis maakte) bij elkaar te zetten en zij beloonden dat met een prima optreden. Net als eerder in de zaal spoten de twee ploegen onder de prima leiding van de jonge scheidsrechter Kuus uit de startblokken. In een minuut of vier stond het 2-3 voor de groen witten die na de gelijkmaker van de Wageningse studenten het heft in handen namen en de wedstrijd in een kwartier in een plooi leken te gooien met zes treffers op rij: 3-9. Tot de rust bleef die status quo gehandhaafd (7-12) waarbij het opviel dat er aan beide zijden vaak spelers op de grond lagen. De wedstrijd werd gespeeld op een kunstgras voetbalveld en die ondergrond bleek niet geschikt voor het snelle draaien en keren dat korfbal kenmerkt.

Débaldérin verteerde de thee een stuk beter dan KCD. De gasten namen het iets gemakkelijker op en dat is aan de Wageningers wel besteed. Drie goals in acht minuten zorgden opeens weer voor een echte wedstrijd maar twee afstandsschoten van Lars Verheijen braken het verzet waarbij de groen witten geluk hadden dat de tegenstander een strafworp liet liggen: 10-14. Met twee goals daar direct overheen was de wedstrijd beslist. Kort daarna liep aanvoerder Merel Huisman een op het oog zware knieblessure op toen ze geblokkeerd stond. De breedte van de Doornse bank kwam direct tot uiting door een goal van invalster Marieke Neijenhuis (11-17) waarna de wedstrijd naar zijn einde kabbelde. KCD werd alleen nog opgeschrikt door een vervelende schouderblessure van Lisanne Briedé. Zo won de ploeg met 12-20 maar verloor het in de aanloop naar topper OJC twee steunpilaren.

Goals: Gert Willigenburg 6, Sybren van Burken 5, Lisanne Briedé 2, Bo Verheijen 2, Lars Verheijen 2, Sanne Beishuizen, Marieke Neijenhuis en Nienke Schnieder.