Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Zaterdag staat KCD voor een enorme uitdaging. Liefst vijf basisspelers ontbreken wegen stevige blessures. Lars en Gert speelden zaterdag een uitstekende wedstrijd op de plekken van Jort en Paul en gaan dat hopelijk weer doen, maar met de vervelende blessures van Lisanne en Merel werd weer een bres geslagen. Kim en Marieke hebben allebei ervaring in het eerste dus ook dat moet op te vangen zijn. Deze week moest ook Bo aan de lijst langdurig geblesseerden worden toegevoegd. Hoofdbrekens dus voor de staf maar er staat zaterdag een team waar het vertrouwen volop in aanwezig is. Aan de acht starters om dat vertrouwen niet te beschamen.

Het bezoekende OJC ’98 was in Brabant een flinke maat te groot. Met 18-10 werd KCD toen naar huis gestuurd, maar na 4-0 en 7-1 werd het met 11-8 toch nog even spannend. En in uitwedstrijden heeft OJC’98 nog geen punt gehaald. Er is dus zeker hoop.

In dit geval is steun van supporters echt harder nodig dan ooit. Nieuwsgierigheid naar de invallers en clubgevoel moet je echt zaterdag naar Tuilland sturen. En opgelet: de wedstrijd is al om twee uur. Je hebt dus echt nog wat aan de rest van de dag.

Om half één speelt het tweede tegen TZ. Dat leverde uit een zege op maar het tweede lijdt natuurlijk onder de blessuregolf in het eerste. Hoewel, alleen Gerina is zaterdag geen standaardspeler van KCD 2. Dus er is geen reden voor pessimisme vooraf. Wel zal de ploeg vanaf de eerste minuut bij de les moeten zijn en dat is wel eens het probleem.

Om elf uur opent de A1 het bal met een onvervalste derby tegen Dalto A4. Onze A’s hebben nog geen wedstrijd gespeeld en Dalto verloor de eerste wedstrijd na de zaal. Daar valt dus nog niets van te zeggen.

Een klein maar fijn programma; alle andere teams zijn vrij. Alle reden dus om zaterdag te komen supporteren. Tuilland, 8 april ochtend/middag: be there!!