Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Liefst vijf basisspelers ontbraken zaterdag wegens langdurige blessures op het groen witte appèl, maar het startende achttal (met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar) speelde tegen het hoger geplaatste OJC’98 een heel aardige wedstrijd waar kort na de rust een 7-7 stand zelfs aanleiding gaf om op een verrassing te hopen. Zover lieten de gasten het niet komen en ze stelden met een korte demarrage orde op zaken en namen de punten mee naar huis.

In Brabant had KCD met 18-10 klop gehad na een desastreuze opening. Daar hadden de Doornse korfballers van geleerd want nu openden ze de score en ze gingen tot kort voor de rust gelijk op. Duidelijk was dat de totaal nieuwe samenstelling van de ploeg soms tot misverstanden leidde maar met veel inzet en goed verdedigen werd de toeschouwers een aantrekkelijke helft voorgeschoteld. De 5-7 achterstand gaf perspectief, zeker omdat de heren van OJC’98 het vizier niet erg zuiver hadden staan.

Toen in enkele minuten de achterstand was gerepareerd, leek een verrassing aanstaande maar in een kleine tien minuten stelden de gasten met vier goals orde op zaken. Daar waren met name de Brabantse mannen debet aan want die begonnen nu wel te scoren. Inmiddels waren de blessurezorgen voor coach Briedé verder toegenomen toen Kim Schiphuis met een stevige enkelblessure het veld moest verlaten. KCD probeerde aan te haken maar OJC’98 hield de marge vast om die tegen de eindfase zelfs nog tot 11-17 uit te breiden. Dat werd KCD te gortig en met een slotoffensief werd een dragelijke 14-17 eindstand op het scorebord gezet die de krachtsverhoudingen goed weergaf.

Goals: Nienke Schneider 3,Sybren van Burken 3, Gert van Willigenburg 3, Sanne Beishuizen, Sonja Neijenhuis, Kim Schiphuis, Mattijn Schreuder en Ton Vrauwdeunt.