Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Dat KCD het lastig zou krijgen bij de Utrechtse studenten van Hebbes stond bij voorbaat vast, maar de ploeg zakte de eerste helft volledig door het ijs met een onmogelijke 10-2 achterstand als resultaat. Winst in de tweede helft was een schrale troost maar het gat was natuurlijk veel te groot om de tegenstander nog te verontrusten.

Zoals bekend gaat KCD gebukt onder een blessuregolf. Inmiddels is duidelijk dat aanvoerder Merel Huisman dit seizoen niet meer terugkeert en dat is na Paul Kraan de tweede speler. Onzeker is nog wanneer Bo Verheijen en Lisanne Briedé weer instromen. Enige pluspunt was dat Jort van Burken weer kon spelen, maar de wisselingen in de ploeg doen de vaste patronen geen goed. Daar bleek overigens de eerste minuten nog niets van want de groen witten namen de leiding en na een klein kwartier stond er een 2-2 stand op het scorebord. Daarna liepen de gastheren echter in enkele minuten weg naar 5-2 en die klap kwam hard aan. De ploeg viel uit elkaar en bij rust was een hopeloze 10-2 het resultaat.

Na een stevig gesprek kwam KCD een stuk beter het veld op want in enkele minuten werd er drie keer gescoord, slechts onderbroken door een enkele Utrechtse goal: 11-5. Helaas kon er niet direct vervolg aan die opleving worden gegeven want deze stand bleef lang staan maar na een kwartier was de stand toch wat dragelijker geworden (12-7). Blijkbaar kostte dit offensief toch te veel kracht want Hebbes nam de regie weer over en herstelde de marge weer naar acht: 15-7. Het slotakkoord was voor KCD dat na de 15-8 smacht naar de komende vrije weekenden. Dat geeft de nodige hersteltijd voor de geblesseerden, al gaat de vakantieperiode nu ook meespelen voor de wedstrijd van 6 mei tegen Hemur Enge. Die ploeg klopte KCD in de strijd om het zaalkampioenschap en staat ook op het veld aan kop. Daar is echter nog niets beslist omdat nog vijf teams in de race zijn. Gelet op de personele problemen zal KCD die dag de schade vooral moeten zien te beperken.

Goals: Nienke Schneider 3, Gert Willigenburg 2, Sanne Beishuizen, Jort van Burken en Sybren van Burken.