Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Hoewel KCD zaterdag liefst vijfbasisspelers door blessures en vakanties moest missen speelde het een prima wedstrijd tegen Hemur Enge. Tot de laatste minuut mocht het hopen op een stunt tegen de koploper maar dat kleine beetje rust ontbrak om in extremis een punt te pakken.

De groen witten worden dit voorjaar geteisterd door een blessuregolf en dat noopt coach Jan Willem Briedé tot voortdurend experimenteren en aanpassen. Dit keer was geen van de mannen van het keurkorps beschikbaar. Met de kampioenskandidaat uit Amerongen op bezoek geen aanlokkelijk vooruitzicht, maar de spelers uit het tweede deden het prima. Sterker, na de 0-1 nam de thuisploeg brutaal de leiding: 3-1. Maar na tien minuten stelde Hemur Enge toch orde op zaken. De veel grotere routine zorgde ervoor dat kleine kansen werden benut en de door KCD in die fase gegeven cadeautjes gretig werden uitgepakt. In een kwartier tijd leek de wedstrijd gespeeld (3-8). De Doornse korfballers herstelden zich goed, creëerden grote kansen maar die werden niet benut en zo keken de groen witten bij de rust nog steeds tegen een forse achterstand aan: 5-9.

Na dik tien minuten in de tweede helft was die marge met 8-12 nog steeds in tact. Alleen was de blessurelijst met het uitvallen van Mattijn Schreuder nog wat gegroeid. Marco Klok verving hem prima en omdat Hemur Enge niet de vorm van een kampioen vertoonde, bleef het geloof in een goed resultaat aanwezig. Dat geloof groeide nog verder  toen Nienke Schneider in enkele minuten de kloof halveerde. Met nog een klein kwartier te gaan nam de spanning toe, zeker toen de gasten een strafworp lieten liggen. Het groen witte aanvalsvak wisselde goede met slechte momenten af maar kort voor tijd leverde een prachtige aanval de 11-12 op. Het duurde daarna te lang om nogmaals gevaarlijk te worden en zo ging Hemur Enge toch met de punten naar huis.

Goals: Nienke Schneider 5, Gert van Willigenburg 3, Sanne Beishuizen 2, Lars Verheijen.