Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

KCD is er niet in geslaagd om bij OEC in Helmond te stunten. Hoewel de ziekenboeg bij de groen witten leger wordt, kwam een bezoek aan de ploeg in vorm niet bepaald gelegen. Sinds de zaalcompetitie zijn de Brabanders ongeslagen en de laatste drie thuiswedstrijden wisten ze gemiddeld 25 goals te maken.

Met de in de basis debuterende Gerina van der Sijs boden de bezoekers lang weerstand. De openingsminuut beloofde veel (1-1) maar dat was geen opmaat voor een doelpuntrijke wedstrijd. OEC creëerde veel kansen maar had het vizier niet scherp staan en KCD had het moeilijk met de slimme verdediging van de gastheren. Na een kwartier was het daarmee pas 3-2 maar een demarrage van tien minuten en vier Brabantse goals leek de wedstrijd vroeg in een plooi te gooien. Twee Doornse treffers gaven echter bij rust toch nog perspectief: 7-4.

KCD startte de tweede helft met veel elan en bij 8-6 haakte de ploeg weer aan. Twee tegentreffers brachten de Doornse korfballers niet uit balans en de ploeg werd zowaar sterker. Na een kwartier stond er een 11-8 op het scorebord en het vele praten van de thuisploeg gaf aan dat men er niet gerust op was. Helaas wist KCD niet door te drukken en herpakte OEC zich. In tien minuten en met vier goals werd de strijd beslist (15-8). In de slotfase werden de goals gelijkelijk verdeeld maar dat was slechts voor de statistieken: 17-10. Tegenvaller was dat Nienke Schnieder zich met een blessure moest laten vervangen zodat de door Jaap van den Berg gesponsorde ploeg moet blijven improviseren.

Goals: Nienke Schneider 3, Jort van Burken 2, Sybren van Burken 2, Kim Schiphuis, Bo Verheijen en Gert van Willigenburg.