Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Voor de laatste wedstrijd van dit seizoen trok KCD naar Culemborg waar SGV wachtte. Die ploeg is een taaie tegenstander waar de groen witten het altijd moeilijk mee hebben. Ook dit keer was dat niet anders. Vertrekkend coach Jan Willem Briedé kon dit keer na alle blessureleed weer over nagenoeg alle basisspelers beschikken; alleen op aanvoerder Merel Huisman kon nog geen beroep worden gedaan.

Te zien was dat de groen witten in deze samenstelling ritme en automatismen misten; kwaliteit is er volop aanwezig en dat leidde tot een veldoverwicht maar omdat het schot haperde kwam KCD nooit los al bleef de ploeg altijd aan de leiding. Maar zoals zo vaak knokte het veel beter schietende SGV door tot de laatste minuut en zo keek de door Jaap van den Berg gesponsorde formatie  bij de rust aan tegen een volkomen onnodige 7-6 achterstand.

Die achterstand werd in enkele minuten omgebouwd naar de vertrouwde voorsprong van een punt maar de Culemborgers profiteerden daarna volop van het windvoordeel en in tien minuten was het voor KCD alle hens aan dek: 12-9. De Doornse korfballers herpakten zich, zetten SGV nog verder de duimschroeven aan en kregen via lange aanvallen veel kansen. Het schot werd er niet beter op maar het creëren van zoveel kansen moest wel tot goals leiden. En omdat SGV volledig stilviel kantelde de wedstrijd volledig; met nog vijf minuten te gaan leidde KCD met 12-14 en leek de winst binnen. Een laatste Culemborgse goal werd direct gecounterd en toen SGV een strafworp aan zich voorbij liet gaan was de door arbiter Toet uitstekend geleid wedstrijd gespeeld: 13-15. Laatste opvallende punt was het debuut van Esmee Bakhuizen waarmee de 21e speler dit jaar zijn opwachting in KCD maakte.

Goals: Bo Verheijen 4, Sanne Beishuizen 3, Nienke Schneider 3, Kim Schiphuis 2, Lisanne Briedé, Sybren van Burken, Paul Kraan