Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Eindelijk is het moment hier: we mogen bijna weer gaan korfballen! Een even pauze is natuurlijk altijd fijn, maar nu beginnen bij de meeste de korfbal kriebels toch weer terug te komen. Maar je hoeft niet lang meer te wachten, deze maand pakken alle teams de draad weer op en keert de gezellige sportiviteit terug naar de thuisbasis van KCD.

Om goed te beginnen willen we natuurlijk graag weten hoe het komende seizoen eruit gaat zien. We nemen het in dit bericht allemaal even met jullie door. Het is een aardig lang bericht geworden, maar we vragen iedereen het even goed door te lezen. Dit voorkomt vragen en verwarring later in het seizoen.

 1. Datum eerste training
 2. Trainingstijden
 3. Trainersindeling
 4. TC contactpersonen
 5. Selectieprocedure
 6. Oefentoernooi
 7. Vragen?

 

 1. Datum eerste training

De data van eerste trainingen liggen per team anders. We hebben namelijk een aantal bijzondere trainingen om dit seizoen mee te starten. De eerste trainingen zijn als volgt:

Jeugd – Zaterdag 19 augustus van 13.30 tot 18.00. Voor alle jeugd is er een gezamenlijke training. Op deze training zullen de trainers met hulp van de trainersbegeleiding voor alle jeugdteams de belangrijke informatie doornemen. Ook wordt er een tijdje leuk getraind en gespeeld en de dag zal afsluiten met een frietje, snack en een drankje. Vanaf maandag de 21e traint alle jeugd gewoon volgens de trainingstijden.

Selectie – De selectie begint op zaterdag 12 augustus. Die dag zal er vanaf 13.00 tot 18.00 tijd zijn om het plan van de coaches aan te horen, samen doelstellingen te bespreken, informatie over de selectieprocedure te delen en natuurlijk voor het eerst samen trainen. Vanaf deze zaterdag zal de selectie gewoon volgens de trainingstijden trainen.

Senioren – Voor de andere senioren begint de eerste training op woensdag 23 augustus. Ook deze trainingstijd is gewoon volgens de normale tijden.

 1. Trainingstijden

Maar wat zijn de trainingstijden dan? Goede vraag, met een heel simpel antwoord:

Maandag
18.30 – 19.30         D1, C1
19.30 – 21.00         A1, Selectie
21.00 – 22.00         Inloop senioren

Woensdag
18.00 – 19.00         F1, D1
19.00 – 20.00         C1
20.00 – 21.00         A1, KCD 2
21.00 – 22.30         KCD 3, Selectie

Deze trainingstijden gelden voor het eerste deel van het veldseizoen.

 1. Trainers indeling

Iedereen zal inmiddels wel meegekregen hebben dat we in de zomer nog druk bezig geweest zijn met het zoeken naar een coach voor de selectie. Uiteindelijk hebben wij gelukkig twee mensen gevonden die onze selectie naar een zege willen begeleiden.

Ingrid brugt zal de positie van hoofdcoach voor het gehele seizoen vervullen. Naast haar begint Paul Kraan, die tot het zaalseizoen als assistent coach zal optreden. We wensen ze veel plezier en natuurlijk een succesvol jaar toe!

De rest van de trainers indeling was al iets langer rond, maar omdat alles als een legpuzzel in elkaar past kunnen we die nu alles rond is pas bekend maken. De complete indeling is als volgt:

Selectie:     Ingrid Brugts & Paul Kraan
KCD 2:       Dorine
KCD 3:       Vacature
A1:             Marco, Gert & Ingrid
C1:             Jort, Lisanne & Ton
D1:             Marieke, Glenn & Kim
F1:             Eline & Joline

Voor KCD 3 zijn wij nog op zoek naar iemand die eens in de 2 weken op de woensdag een sportieve training wilt geven. Coaching zal het 3e zelf doen, maar een trainer zou erg gewaardeerd worden! Als iemand zin heeft om af en toe een leuke training in elkaar te sleutelen horen wij dat graag.

 1. TC contactpersonen

Elk jaar wisselt de indeling van de TC weer een beetje. Eind afgelopen jaar hebben wij Merel, Bo Rune en Marco bedankt voor hun werk in de TC. Als nieuwe opvulling heten wij Gerina en René van harte welkom. De TC bestaat na deze wisselingen uit: Sybren (Voorzitter), Dorine, Paul, René en Gerina. Wij hebben per team contactpersonen aangewezen zodat je altijd bij iemand terecht kan als er iets gebeurt wat binnen het team niet op te lossen is. Dit jaar is die indeling als volgt:

Selectie:     René & Dorine
KCD 2:       Sybren
KCD 3:       René & Dorine
A1:             Sybren & Gerina
C1:             Sybren & Gerina
D1:             Paul & Dorine
F1:             Paul & Dorine

In het begin van het seizoen komen wij per team even langs om even kort te bespreken waarvoor wij zijn en hoe we jullie van hulp kunnen zijn. Als je de TC wilt bereiken vragen wij je om altijd naar het contactpersoon van jouw team te gaan of te mailen naar TC@kcdoorn.nl.

 1. Selectieprocedure

Dit jaar gaat onze selectie 5 om 5 spelen. Dit betekent dat niet iedereen die meedoet aan de selectie kan blijven. Zoals eerder al bekend is gemaakt zal de eerste training voor de selectie op 12 augustus zijn. Deze training is de eerste van 5 die vallen onder de “selectieprocedure”. Tijdens deze trainingen zal er worden gekeken welke leden er in de selectie gaan spelen zodra de competitie weer begint.

Na de 5 trainingen zal er nog een oefentoernooi zijn bij de Corvers. Hier krijgt iedereen de kans om in verschillende vakken te laten zien wat hij of zij kan. De maandag na dit toernooi (28 augustus) wordt er bekend gemaakt wie er in de selectie gaan spelen en wie er een team zullen afzakken.

 1. Oefentoernooi

Op zaterdag 26 augustus gaan we, net als vorig jaar, weer naar de Corvers in Hilversum om mee te doen aan een oefentoernooi. Hier zijn voor alle teams behalve KCD 3 tegenstanders aanwezig om een toernooi tegen te spelen. Voor KCD 3 zijn we nog bezig met een oefenwedstrijd regelen op dezelfde dag.

Dit toernooi komt in de plaats van de normale oefenwedstrijden die we voor de competitie hebben. Net als bij die oefenwedstrijden is deelname gewoon verplicht. Als je niet mee kan door een blessure, ziekte of andere dringende reden moet je dat even laten weten aan Dorine. Dat kan door een appje of even te mailen naar wedstrijdsecretariaat@kcdoorn.nl.

De senioren regelen zelf het vervoer, maar voor de jeugd zijn wij nog op zoek naar een aantal ouders die willen rijden. Als je wilt en kunt rijden horen wij dat graag even op tc@kcdoorn.nl of kun je een van de TC leden persoonlijk berichten.

We verzamelen zaterdag 26 augustus om 09:30 bij sporthal Steinheim vanaf daar vertrekken we met zijn allen richting Hilversum. Vergeet de volgende dingen niet mee te nemen naar het toernooi:

 • Sportspullen (Gras schoenen)
 • Een zwart reserve sportshirt
 • Een kleedje of stoel om te zitten
 • Lunch en genoeg drinken
 • Droge en schone kleding
 1. Vragen?

Als je over een van deze onderwerpen of allemaal (laten we hopen van niet) een vraag hebt kun je altijd mailen naar tc@kcdoorn.nl. Dan komen we zo snel mogelijk op je terug.

We wensen iedereen een heel gezellig en sportief seizoen toe!