Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Om half vier startte de wedstrijd van ons vlaggenschip in Hemur Enge. En om half vier stopte de regen. Er was geen wind en de temperatuur was prima. Met die weersomstandigheden had het een doelpuntrijke wedstrijd moeten worden. Helaas was dit niet het geval. Het werd een zware, harde pot waarin de korf nauwelijks werd gevonden.

De start was veelbelovend. Na vijf minuten was de stand 1-1 en werden er genoeg kansen gecreëerd. Maar daarna werd het moeizaam. Hemur Enge gaf goede druk en KCD wist tien minuten lang de korf niet te vinden. Hierbij hadden de groen-witten geluk dat ook Hemur Enge zoekende was in zijn spel waardoor zij geen gat wisten te slaan. Het verliep moeizaam en er werd bij tijd en wijlen hard tegen elkaar geduelleerd. Aan het einde van de eerste helft kwam het bij beide ploegen weer op gang. Hemur Enge begon weg te lopen naar een stand van 6-3 maar KCD antwoordde met twee goed uitgespeelde aanvallen waardoor de ruststand prima perspectief bood: 6-5.

Het begin van de tweede helft was voor de supporters niet zo spetterend om naar te kijken. Hemur Enge begon door gelijk een doelpunt te scoren maar daarna volgden twintig minuten waarin KCD de korf niet wist te vinden en Hemur Enge slechts twee keer. Daarna lukte niets meer bij Doorn. Hemur Enge sloeg eindelijk een gat en KCD antwoordde met slechts twee doelpunten in de gehele tweede helft. Einduitslag 13-7.

Doelpunten: Louis de Laat 2, Kim Schiphuis 2, Jort van Burken, Lisanne Briedé, Myrthe van de Wijgaart.