Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het was een prachtige dag op Tuiland. Niet alleen de zon scheen eindelijk, maar alle andere ploegen van de Groen-Witte uit Doorn hadden deze dag al winst behaald. Daarnaast was het ook hard nodig dat het vlaggenschip van KCD de eerste punten zou pakken. Tegen het uit Wageningen afkomstige Débaldérin was er zeker kans. Met een door de Goudsnip juwelier gesponsorde bal begon om half 4 de wedstrijd op sportpark Tuiland.

Net als in eerdere wedstrijden had KCD moeite met scoren. Er werd echter ook goed verdedigd waardoor er na een kwartier 3-2 voor KCD op het scorebord te lezen was. Er werden goede aanvallen neergezet, alleen de kansen werden niet afgemaakt. Zo bleven de studenten van Débaldérin in het kielzog van KCD. Maar wat steeds gebeurde in eerdere wedstrijden gebeurde nu weer: de groen-witten kregen een opleving in de laatste minuten van de eerste helft. Zo ging de ploeg met een prima stand van 8-5 de kleedkamer in.

Net zoals in de eerste helft ging het scoren de tweede helft moeizaam. Toch lukte het KCD om naar een voorsprong van 11-6 te gaan. Er werd in die fase afwisselend gekorfbald en erg goed verdedigd. Toch lukte het niet om die voorsprong vast te houden. KCD gaf de regie terug aan Débaldérin waardoor zij terug konden komen naar 11-10. KCD had in die fase al 20 minuten niet meer gescoord, wat eveneens een terugkerend thema in de wedstrijden lijkt te zijn. Gelukkig werd de wedstrijd in de laatste fase alsnog afgesloten met een doelpunt voor Doorn. Eindstand: 12-10.

Doelpunten: Louis de Laat 6, Gert Willigenburg 3, Kim Schiphuis, Myrthe van de Wijgaart, Marco Klok.

Naast de verdiende punten voor het eerste team, hebben de andere ploegen ook de punten in Doorn weten te houden. De meeste punten werden gehaald uit Utrecht. Daar speelde de F1 met maar liefst 1-17 tegen Synergo F3. De D1 won met 2-6 in Geldermalsen. De C1 speelde Utrecht tegen HKC en won ook daar met grote cijfers (2-12). De A1 reisde af naar Wageningen om daarna met een winst van 7-13 terug te komen naar Doorn. Daar begon het programma met KCD 2 tegen het uit Utrecht afkomstige Synergo 12 en hield de 2 winstpunten ook thuis. Helaas kreeg deze wedstrijd een nare wending doordat speelster Bo van Ee met een zware knieblessure door een ambulance van het veld gehaald werd. De eindstand was uiteindelijk 10-2. Nadat KCD 1 hun kunsten hadden vertoond aan het publiek mocht KCD 3 nog tegen Tiel optreden.

Deze prachtige dag werd afgesloten met twee KCD tradities: Het Eetcafe en de jaarlijkse playbackshow. Daarnaast zijn KCD C1, A1 en 2 nog in de race voor het kampioenschap!