Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag won KCD 1 zijn eerste wedstrijd. Dat werd een zware strijd en de opluchting was dan ook groot toen de punten binnen waren. Tot nu toe werden de goede wedstrijden van KCD thuis gespeeld en waren de uitwedstrijden toch wel mager. Nu moet ons vlaggenschip zaterdag een uitwedstrijd spelen tegen de nummer drie in de poule: SGV.

Op papier lijkt dat misschien wel een kansloze affaire, maar als we kijken naar de statistieken van vorige jaren zou je zeggen dat er toch wel kans is. SGV is altijd een ploeg geweest waar KCD niet makkelijk van won. En hoewel de winst ook niet altijd naar KCD ging, waren de punten toch vaker voor de groen-witten. Als we kijken naar dit seizoen komt SGV naar voren als een goede tegenstander. Van de vier wedstrijden won SGV er drie. Toch waren het geen ruime overwinningen en waren al deze overwinningen tegen ploegen die onderaan stonden. Als we kijken naar KCD dan ziet het er minder rooskleurig uit.

Ons eerste won afgelopen zaterdag dus voor het eerst en maakte vaak geen kans op de overwinning. Maar ons eerste speelde al tegen de huidige nummers 1 en 2 wat het verlies toch verzacht. Daarbij is er een stijgende lijn te zien in het spel. Er wordt bij tijd en wijlen goed verdedigd en er worden goede kansen gecreëerd. Afgelopen zaterdag gingen er nog veel kansen mis maar maandag en woensdag is er veel getraind op het afronden. Als KCD dit nu weet door te zetten in de wedstrijden dan is er opeens een grote kans dat er een verrassende uitslag op het scorebord te lezen zal zijn.

Één ding is zeker: het gaat geen gemakkelijke strijd worden. KCD kan alle aanmoediging hard gebruiken en het Culemborgse SGV is slechts een half uur rijden. Misschien is het veld van SGV vanaf half vier dan wel de plek waar je als supporter zaterdag het hardst nodig bent!