Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het vertrouwen dat KCD na de winst van afgelopen zaterdag had gekregen, kon geen teleurstelling in Culemborg voorkomen. De start van de wedstrijd beloofde een spannende en leuke wedstrijd. Helaas kon KCD het tempo van SGV niet meer bijbenen waardoor een nederlaag onvermijdelijk werd.
KCD opende voor het eerst dit seizoen de score. De ploeg straalde vertrouwen uit en het eerste doelpunt was er dan ook een die door het hele vak gerealiseerd was. Het antwoord van SGV kwam echter al binnen een minuut. Toch bracht de daaropvolgende vakkenwissel een sterke aanval naar voren: twee mooie schoten van Sanne Beishuizen betekende een 3-1 voorsprong. Helaas konden de groen-witten deze voorsprong niet uitbreiden en kwam SGV vrij snel op voorsprong. Toch bleef KCD daarna in het kielzog van de Culemborgers wat na 20 minuten korfbal een stand met prima perspectief op het scorebord opleverde: 6-5 voor SGV. Daarna zakte het in bij KCD. De passing werd slap waardoor de bal meerdere keren het aanvalsvak niet bereikte en vertrouwen wat de ploeg in de eerste minuten had laten zien was weg. SGV kon daardoor uitlopen naar een 10-6 stand bij rust.

Na rust leek KCD even een opleving te hebben. Net als in de eerste helft was het eerste doelpunt voor ons vlaggenschip maar helaas lukte het niet om dit verder door te zetten. Toch hield KCD zichzelf in de wedstrijd door het gat op drie doelpunten te houden. Helaas waren de groenen een kwartier na rust moegestreden en kon SGV langzaam weglopen. KCD bleef proberen met prima aanvallen maar het terugkerende thema van de afgelopen weken kwam ook deze wedstrijd terug: Doorn scoorde niet. Nog even kwam er leven in het spel door een snel doelpunt van Sybren van Burken. Helaas kon dat SGV niet meer deren en eindigde de wedstrijd met een flinke nederlaag: 16-10 voor SGV.