Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Wie zaterdag naar buiten keek, had vast door dat het weer zorgde voor slechte omstandigheden om een leuk potje korfbal te spelen. Het regende aan een stuk door en af en toe verstoorde de wind de kansen op een goed schot. Toch werden de supporters die naar Tuilland waren gekomen getrakteerd op een leuke wedstrijd met goed korfbal.

KCD begon scherp na het eerste fluitsignaal. Met tien seconden kwamen de groen-witten op een 1-0 voorsprong. Dat gaf de ploeg vertrouwen, want ondanks het directe antwoord van Groen Zwart bleef KCD goed korfbal spelen. Na een kwartier stond er 5-4 op het scorebord en vanaf toen kreeg KCD de slag te pakken en begonnen ze uit te lopen. Er werd ontzettend goed verdedigd. Groen Zwart was de bal na één schot vaak al kwijt, en aanvallend werden de kansen eindelijk benut. Dat resulteerde in een mooie voorsprong van 9-5 bij rust.

Na rust begon KCD weer sterk, maar blessures vroegen om een aantal wissels. Jort van Burken werd naar het andere vak overgebracht voor de geblesseerde Louis de Laat en op de plek van Jort mocht Jan de Man zijn debuut in het vlaggenschip maken. Dat bleek het breekpunt van Groen Zwart te worden. Terwijl KCD rustig doorging met scoren lukte het Groen Zwart pas na 23 minuten om een doelpunt te maken. Er werd goed aangevallen door beide vakken en het vertrouwen straalde voor het eerst sinds weken weer van de groen-witten af. Het debuut van Jan de Man werd in de slotfase nog bekroond met een mooi schot van afstand waardoor KCD met een prachtige einduitslag het veld kon verlaten: 16-7.