Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Maar liefst 134 km legt ons eerste zaterdag af om vanaf half 4 voor de laatste keer op het veld om de punten te strijden. Een lange rit dus, maar het gaat zeker geen kansloze affaire worden. SDO staat slechts één punt boven KCD en heeft, op een ruime overwinning tegen Débaldérin na, niet met ruime cijfers gewonnen. Dat biedt dus perspectief.

Vorige week won KCD ruim van Groen Zwart. De ploeg heeft daarmee zichtbaar vertrouwen gekregen. Afgelopen week werd er veel raak geschoten op de training en het plezier was weer op de gezichten van de spelers te zien. Maar weet KCD dit zaterdag mee te nemen in de wedstrijd? Ons vlaggenschip speelt bij lange na niet compleet en de spelers die meegaan zijn niet allemaal fit. Maar eerdere invalbeurten van spelers uit andere teams lieten al zien dat zij soms voor leuke verrassingen kunnen zorgen. Kan dit zaterdag weer gebeuren? Het is eigenlijk wel nodig om voor punten te kunnen zorgen. SDO is een stugge ploeg met ervaring waar KCD in de voorgaande jaren veel moeite mee heeft gehad. Maar daartegenover zetten de groen-witten een jonge en gemotiveerde ploeg. Er zijn dus absoluut kansen.

Één ding is zeker: zaterdag winnen zou mooi zijn. KCD stijgt dan naar de 5e plek en dat is gezien de slechte start een prima plek om de winter mee door te komen. 134 km is wellicht wat te ver om te komen aanmoedigen. Maar als iedereen om half 4 even wat stille steun naar ons vlaggenschip uitstraalt, komt KCD misschien naar huis met een mooie 5e plaats.