Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Eindelijk begint de zaalcompetitie weer. Een periode in het seizoen waar menig korfballer naar uitkijkt. Geen wind of regen om de wedstrijd te bederven maar juist een heerlijk dynamiek spel waar met plezier naar gekeken kan worden.

Zaterdag gaan er slechts twee teams van start. De C1 mag ’s ochtends om 10.00 uur het seizoen inleiden tegen Mia C3. Dat is een leuk begin om naar te komen kijken. De C1 werd op het veld zeer gemakkelijk kampioen en laat zien dat ze elke week weer beter gaan spelen. De oefenwedstrijd ging wat moeilijk want ze kregen daar voor het eerst echte tegenstand met spelers uit een 1e klasse C team. Maar ook die wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen en de spelers hebben vertrouwen in het komende seizoen. Alle aanmoediging en support is welkom en het is gewoon een leuke manier om de zaterdag te beginnen!

Daarna is er volop tijd voor de wekelijkse boodschappen, kinderfeestjes of een wandeling door het mooie herfstbos. Ons vlaggenschip speelt om pas 18.45 uur tegen Wolderwijd en is gelijk de tweede en laatste wedstrijd van deze dag. Het is een oude bekende voor KCD. Voorgaande seizoenen waren de ploegen gelijkopgaand en werden de punten vaak gedeeld. Maar beide ploegen zijn veranderd en het is dus niet te voorspellen hoe deze wedstrijd zal gaan lopen. Toch bieden de oefenwedstrijden van KCD 1 wel perspectief. Er werd erg goed gekorfbald en er zijn veel doelpunten gemaakt. Ook op de trainingen bewijst iedereen dat het schot er momenteel vaak in gaat. Het vertrouwen lijkt er dus wel in te zitten. Toch kan de ploeg alle hulp gebruiken van de trouwe supporters van KCD. Dus zaterdag om kwart voor zeven in sporthal Steinheim: KCD 1- Wolderwijd 1. De hoofdact van de mooie eerste dag van de zaalcompetitie!