Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het was gezellig druk in Steinheim. Ondanks de vrije zaterdag van de andere teams zat er aardig wat publiek op de tribune. De sfeer zat er dus goed in en dat werd bekroond met een fraaie overwinning van de eerste wedstrijd.

KCD startte wat slapjes de eerste tien minuten. Het aanvalsvak had moeite om de korf te vinden en dat resulteerde in een openingsdoelpunt voor Wolderwijd in de 7e minuut. KCD kwam echter direct met een antwoord en de vakkenwissel die erop volgde zorgde voor nog twee doelpunten: 3-1. Toch had KCD moeite om uit te breiden en liep de stand tot 4-4 gelijk op. Daarna bloeide de ploeg opeens op. Er werden mooie kansen gecreëerd en de groen-witten straalden vertrouwen uit. Zo wist KCD een voorsprong te pakken en uit te breiden naar een mooie ruststand van 9-5.

De opdracht voor KCD na de rust was om het hoofd koel te houden. Dat bleek te lukken want direct na rust scoorde KCD hun 10e doelpunt. Een tegendoelpunt van Wolderwijd deerde de ploeg niet meer. Verdedigend was elke bal na het eerste schot voor de Doornse spelers en aanvallend werd de voorsprong uitgebreid naar 14-6. Wolderwijd wist er in de slotfase nog een paar te maken, maar KCD bleek oppermachtig in de wedstrijd om de eerste punten. Einduitslag: 18-9.

Doelpunten: Kim Schiphuis 5, Gert Willigenburg 5, Lisanne Briedé 3, Jort van Burken 2, Sybren van Burken, Gerina van der Sijs, Bo Verheijen.