Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Oh kom er eens kijken! Zaterdag komt de goedheiligman weer in het land. Maar terwijl hij de straten in Nederland weer onveilig maakt samen met zijn pieten staat er ook iets anders te gebeuren: Hemur Enge 1 – KCD 1. De derby van de Utrechtse Heuvelrug. Een wedstrijd waar toch altijd de nodige spanning wordt opgroepen bij de spelers uit het vlaggenschip. De wedstrijden tegen de gelen uit Amerongen zijn hard en de punten gaan vaker naar hen dan naar KCD. Maar toch is het vooruitzicht dit keer wat anders.

Op het veld werd er nog van Hemur Enge verloren maar toch bleek de ploeg in die wedstrijd niet onverslaanbaar. KCD was toen echter niet in vorm en onderlinge spanningen in de ploeg zorgden voor een slechte wedstrijd. Maar na een stevig gesprek met het team en twee geweldige oefenwedstrijden in de zaal is er wat veranderd in het team. De spelers stralen vertrouwen uit en hebben er weer zin in. Vorige week resulteerde dit in een ruime overwinning van 18-9 tegen Wolderwijd. Gaan de groen-witten dit vast kunnen houden? Hemur Enge won vorige week zijn eerste wedstrijd van Débaldérin met 14-2. Ook bij hen zal dit een boost van vertrouwen hebben gegeven. Toch is een score van 14 in 60 minuten niet heel hoog. Met goed verdedigingswerk zouden er kansen moeten liggen voor KCD zou je denken. Daarnaast is de ploeg de laatste wedstrijden ook erg trefzeker. Kansen zijn er dus absoluut en KCD gaat deze wedstrijd toch anders in dan in voorgaande seizoenen. Maar KCD kan dit niet alleen. Amerongen is slechts twintig minuten rijden. Dus nadat we de Sint met open armen hebben ontvangen is het tijd om je naar Amerongen te begeven. Want om half vier staan daar tien korfbalschoentjes klaar voor de Sint om hopelijk de punten in te doen. Oh kom er eens kijken!