Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het zat aardig vol in sporthal De Ploeg in Amerongen. Van beide ploegen waren er supporters komen kijken naar de Heuvelrug Derby. En na een bezoekje van de goedheiligman kon de wedstrijd om half vier van start gaan.

KCD begon scherp. Net zoals in voorgaande wedstrijden was de ploeg gretig op zoek naar doelpunten en dat resulteerde in een mooie voorsprong van 1-4 na tien minuten korfbal. Daarna kreeg Hemur Enge ook de slag te pakken en binnen de kortste keren werd die achterstand omgebogen naar een 5-5 gelijke stand. Beide ploegen creëerde mooie aanvallen en het was in dat opzicht een zeer gelijkopgaande wedstrijd. KCD probeerde verdedigend veel druk te geven maar Hemur Enge wist daar onderuit te komen en schoot erg zuiver. De wedstrijd werd gedurende deze fase steeds harder en KCD liet zich teveel meeslepen door Hemur Enge. Dit resulteerde in een toch wat teleurstellende achterstand van 11-6 bij rust.

De opdracht voor KCD was duidelijk in de tweede helft: oppakken waar we in de eerste helft al mee begonnen waren. Dat begon goed want binnen tien seconden was het eerste schot van KCD een doelpunt en leefde de ploeg weer op. Hemur Enge wist echter direct te antwoorden waardoor de schade voor hen beperkt bleef: 12-7. Toch waren de groen-witten weer fris uit de kleedkamer gekomen. Er werd hard geknokt en er werd goed gekorfbald. De Amerongers hadden het in deze fase lastig tegen KCD. Langzaam maar zeker werd het gat kleiner en kleiner. Met nog vijftien minuten op de klok bood de stand zeer veel perspectief: 15-13. Maar een slimme wissel van Hemur Enge die gelijk twee doelpunten opleverde deed KCD de das om. En hoewel de ploeg tot het einde bleef strijden en goed korfbal liet zien, was de koek toch op. Daarmee gingen de punten verdiend maar wel met een wat geflatteerde uitslag naar de ploeg uit Amerongen. Eindstand: 23-16.

Doelpunten: Lisanne Briedé 4, Kim Schiphuis 2, Sanne Beishuizen 2, Bo Verheijen 2, Gert Willigenburg 2, Myrthe van de Wijgaart 2, Jort van Burken, Sybren van Burken.