Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Zaterdag is het weer een heerlijke ouderwetse korfbaldag. Met vier thuiswedstrijden belooft het weer een gezellig feest te worden. Om nog maar niet te spreken van de KCD-traditie die naar Steinheim wordt gehaald: het eetcafé! Maar voordat we onze tanden in die overheerlijke burger mogen zetten moeten verschillende ploegen eerst nog presteren.

Het feest begint om 12.00 uur met de wedstrijd van de C1. Zij spelen tegen Viking C1 die tot nu toe nog geen wedstrijden heeft gewonnen in de zaal. KCD staat momenteel bovenaan en heeft de slag te pakken. Toch ligt onderschatting op de loer. De poule in de zaal blijkt moeilijker te zijn dan op het veld en de C moet er harder aan trekken. Maar er wordt hard getraind en als de C’s zich blijven focussen op de afronding zijn er zeker kansen! En een beetje aanmoediging kan ze hierbij helpen natuurlijk. 12.00 uur in Steinheim!

Na de C gaan we door naar het 3e. Zij spelen om 13.05 uur tegen Synergo 11. KCD speelde vorige week zijn eerste wedstrijd en won deze erg gemakkelijk. Synergo heeft er al twee wedstrijden op zitten maar heeft nog geen punten gepakt. Er zouden dus volop kansen voor de groenen moeten zijn. Deze wedstrijden zijn altijd heel leuk om naar te kijken. De trukendoos wordt er regelmatig bij gepakt en dat resulteert in hele mooie acties. Dus als je ontspannen naar een lekker wedstrijdje wil komen kijken dan is dit the place to be!

Dan het 2e. Vorige week wist deze ploeg uit tegen Hellas knap een flinke achterstand om te buigen in een overwinning. Hopelijk heeft dat niet teveel energie gekost want deze week nemen ze het op tegen ASVD. Deze ploeg heeft evenveel punten gehaald als KCD en zal daarom waarschijnlijk even sterk zijn als ons 2e. Dit belooft dan ook een spannend potje te worden en dat zijn natuurlijk de leukste wedstrijden om naar te komen kijken. Om 14.20 uur kunnen zij dus alle steun gebruiken die er is!

Daarna is het de beurt aan ons vlaggenschip. Om 15.35 uur spelen zij tegen de studenten uit Wageningen: Débaldérin. Een bekende voor KCD. Afgelopen drie seizoenen werd er zowel op het veld als in de zaal tegen hen gespeeld. Het is een ploeg die tot het einde blijft strijden en waar KCD toch altijd moeite mee heeft gehad. En hoewel de punten vaker naar de groenen zijn gegaan is het toch altijd een spannende wedstrijd. Vorige week moest KCD na een over het algemeen goede wedstrijd buigen voor Hemur Enge. De Wageningse studenten verloren met ruime cijfers van Wolderwijd, waar KCD juist weer met ruime cijfers van had gewonnen. Er zouden dus absoluut kansen moeten zijn. De vraag is alleen of KCD de lijn doorzet van de afgelopen weken. Ons vlaggenschip kan daarbij alle aanmoediging gebruiken van de trouwe supporters. Dus om 15.35 uur in Steinheim! Laat wat van je horen!

Nadat al deze leuke ploegen hebben gespeeld is het tijd voor die heerlijke traditie die we op het veld zo waarderen. Vanaf 17.15 uur kun je genieten van een heerlijke hamburger met Vlaamse frieten. Een beetje van KCD en een beetje van Steinheim. Al met al belooft dit dus weer een prachtige zaterdag te worden!