Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het was een gezellige dag in Steinheim. Alle teams die voor KCD 1 speelden kwamen met ruime overwinningen van het veld en de sfeer zat er dus goed in. Omdat de wedstrijd van het tweede niet door kon gaan hadden KCD en de studenten uit Wageningen alle tijd voor een goede voorbereiding. Toen de scheidsrechter om half vier het startsignaal gaf verwachtte iedereen dan ook een boeiend potje korfbal. Helaas was dat niet helemaal hoe de wedstrijd verliep.

KCD overklaste Débaldérin vrijwel vanaf de eerste minuut maar omdat de groenen moeite hadden de korf te vinden kwam de ploeg uit Wageningen na drie minuten op een 1-0 voorsprong. KCD zette dit echter direct recht met een afstandschot en vanaf toen kon KCD wat vrijer gaan korfballen. Er werden mooie aanvallen gecreëerd maar de doelpunten bleven schaars. Débaldérin had echter geen enkel antwoord op het goede verdedigen van de groenen waardoor de aanval steeds alle tijd had om het schot te vinden. Tegen het einde van de eerste helft werden de goede aanvallen eindelijk beloond met doelpunten waardoor KCD kon gaan rusten met een aardige stand van 7-1.

Het doel voor KCD in de tweede helft was helder: niet verslappen en meer focus op de afronding. Dat verliep wat stroef want het eerste doelpunt viel pas na zeven minuten. Daarna kwam de ploeg los. Aanvallen werden beloond met mooie doelpunten en Débaldérin kreeg het steeds moeilijker. KCD voelde dat het de regie in handen had en het maakte dan ook niet uit dat de Wageningse studenten er nog twee wisten te scoren. Het hoofd van de groenen bleef koel en dat resulteerde in een mooie uitslag van 18-3 in een sportieve maar voor het publiek en de spelers niet heel boeiende wedstrijd.

Doelpunten: Lisanne Briedé 5, Louis de Laat 3, Jort van Burken 2, Gert Willigenburg 2, Myrthe van de Wijgaart 2, Bo Verheijen 2, Kim schiphuis, Ton Vrauwdeunt