Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

KCD stond afgelopen zaterdag op een kruispunt. Winst zou betekenen dat KCD mee zou doen om een plek bovenin de poule. KCD moest daarbij de stijgende lijn van de afgelopen weken vasthouden. Helaas bleek Arena een te moeilijke tegenstander te zijn en wordt KCD een middenmootploeg.

De wedstrijd begon erg veelbelovend. Binnen een minuut was een 1-1 stand op het scorebord te lezen. Helaas hield het daarbij gelijk ook even op. Pas tien minuten later werd de korf weer gevonden en werd het een erg gelijkopgaande wedstrijd. Hoewel KCD moeite had met de enorme druk die Arena verdedigend gaf wist het toch kansen te creëren en af te maken waardoor de ploeg uit Doorn zelfs even op een voorsprong wist te komen: 5-7. Maar Arena wist dit aan het einde van de eerste helft nog om te buigen naar een voorsprong voor hen naar 10-7 en in die fase had KCD daar niets tegenin te brengen.

In de tweede helft moest KCD dus in de achtervolging. Dat bleek een lastige uitdaging want ondanks de doelpunten van de Doornse ploeg bleek het niet mogelijk om Arena het scoren moeilijker te maken. Na een kwartier in de tweede helft was de stand 16-13 en bleef KCD goed volgen. Maar de koek was op voor de groen-witten en Arena maakte hier goed gebruik van door verder weg te lopen. KCD wist er in de slotfase nog een paar te scoren maar de strijd was gestreden en Arena won zeer terecht de wedstrijd met 22-16.