Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag kreeg KCD de korfballers van Groen Zwart op visite. Op papier een wedstrijd die makkelijk naar KCD had moeten gaan. Maar KCD miste scherpte voor een goede afronding van kansen en speelde in deze wedstrijd uiteindelijk tegen zichzelf.

De wedstrijd begon al wat mat. De ploeg straalde weinig vertrouwen uit en dat was terug te zien in het missen van 100% kansen. De score kwam dus ook moeilijk op gang en dat gaf Groen Zwart de gelegenheid om zijn schot te vinden. Als KCD erin geslaagd was om een doelpunt te maken zorgde de slordige verdediging ervoor dat Groen Zwart bij kon blijven. Zo had KCD tot zeker tien minuten voor rust erg veel moeite met de ploeg uit Borne. Daarna fleurde de ploeg wat op. Wat in het begin niet lukte, bleek nu wel te lukken en zo begon KCD eindelijk iets weg te lopen van Groen Zwart. Er straalde wat vertrouwen uit de ploeg en er kon gerust worden met een aardige stand van: 10-5

Het publiek had verwacht dat KCD de slag nu wel te pakken zou hebben. Maar helaas was dit niet het geval. KCD kwam zo mogelijk nog slechter uit de kleedkamer dan voor de wedstrijd en dit was terug te zien in het spel. KCD miste de pit die het de afgelopen weken had laten zien en leek niet meer zo goed te weten wat het met zichzelf aan moest. Gelukkig bleef de ploeg uit Doorn wel het verdedigen uit de laatste fase van de eerste helft vasthouden. Zo had KCD alle tijd om opnieuw het schot te vinden. Dit lukte helaas niet meer en daarom werd de wedstrijd afgesloten met een voor KCD teleurstellende stand van 15-7.