Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Zaterdag mag ons vlaggenschip voor de laatste keer in 2017 gaan strijden om de punten. Een belangrijke wedstrijd want bij winst houdt KCD zicht op een derde plek. Maar liefst 88 kilometer legt ons eerste zaterdag af naar Zelhem. Daar, om 20.20 uur, zal KCD hopelijk nog een laatste keer vlammen om zo het jaar mooi af te kunnen sluiten.

Kijkend naar de cijfers gaat dit een spannende wedstrijd worden. SEV heeft net zoals KCD zes punten behaald in de afgelopen vijf wedstrijden en heeft daarnaast ook hetzelfde doelsaldo. De teams lijken dus gelijkwaardig. SEV is geen vreemde voor KCD. Voorgaande jaren werd er in de zaal en op het veld meerdere malen tegen hen gespeeld en ook toen had KCD altijd moeite met de ploeg en de punten zijn aardig gelijk verdeeld gebleven. Er valt dus van te voren niet te voorspellen wat de uitkomst van dit laatste duel zal zijn. Maar KCD moet wel scherp zijn deze wedstrijd en dat was vorige week tegen Groen Zwart ver te zoeken. Als ons vlaggenschip die lijn doorzet zijn ze vrijwel kansloos. Slagen ze erin de stijgende lijn weer op te pakken, kan het een hele leuke avond worden voor de groenen.

Al met al belooft het een spannende kraker te worden om het jaar af te sluiten. En hoewel ons vlaggenschip begrijpt dat 88 kilometer misschien wat ver is om ze even aan te moedigen, hopen ze toch dat er om 20.20 uur heel even aan ze gedacht wordt. Een mentale steun die KCD ook altijd ontvangt van de volle tribune in Steinheim. En wie weet brengt KCD die laatste puntjes uit 2017 mee terug naar Doorn en sluiten ze het jaar af als een leuke subtopper.