Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Zaterdag reisde ons eerste af naar Zelhem om het daar tegen SEV op te nemen. KCD en SEV stonden gelijk op de ranglijst met een gelijk doelsaldo. Door het verlies van Hemur Enge eerder die dag stonden er drie ploegen op de eerste plek en de winnaar van deze wedstrijd zou slechts twee punten achter komen op de nummers één.

KCD startte slap aan de wedstrijd. De passing was slordig en er werden ontzettend veel kansen gemist. De groen-witten leken versuft van de lange autorit en de winnaarsmentaliteit was ver te zoeken. Zo kon SEV na tien minuten uitlopen naar een 3-0 voorsprong voordat KCD pas met een antwoord kwam. Na die tien minuten leek KCD wakker geschud en de ploeg begon hard te werken om die achterstand weg te werken. Een vakkenwissel van Lisanne Briedé en Kim Schiphuis zorgde voor een betere balans en zo maakte KCD langzaam het gat steeds wat kleiner. De ruststand bood dan ook absoluut perspectief voor de rest van de wedstrijd: 8-7.

Na rust leek de gevleugelde kreet van oud-coach Jan Willem in de hoofden van de groenen te zitten: “wij de bal uit, zij de bal uit”. Binnen tien seconden lag de gelijkmaker in de korf en KCD deed weer volop mee. Maar een gemiste stip bij diezelfde stand liet zien dat de scherpte toch niet helemaal optimaal was en KCD liet hiermee een kans op de voorsprong lopen. SEV maakte dankbaar gebruik van en KCD moest weer tegen een achterstand aankijken: 9-8. De ploeg uit Doorn wist nog één keer gelijk te komen met SEV maar de ploeg uit Zelhem bleef kalm en wist daarna telkens een doelpuntje voor te blijven. KCD bleef netjes in het kielzog van SEV maar het verlies was onvermijdelijk en de punten gingen terecht naar het scherpere SEV. Eindstand: 17-15.

KCD mag nu gaan genieten van een paar weken kerstvakantie. Daarna is het tijd om de scherpte te zoeken want op 6 januari komt medekoploper Koveni op bezoek in Doorn. Thuis heeft KCD nog geen punten laten liggen dus wie weet is er een verrassing mogelijk en doet KCD daarna nog mee om de 3e plaats.

Doelpunten: Lisanne Briedé 5, Bo Verheijen 3, Gert Willigenburg 2, Sanne Beishuizen 2, Kim Schiphuis Gerina van der Sijs, Sybren van Burken