Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Er staat een pittige wedstrijd op het programma voor ons vlaggenschip zaterdag. KCD 1 mag het weer opnemen tegen Hemur Enge 1. Een Heuvelrugderby die de laatste jaren vier keer per seizoen plaatsvindt en wat voor KCD altijd enorm zware wedstrijden zijn.
Maar voor die wedstrijd gespeeld gaat worden is er een voorprogramma van de C1, de A1 en het tweede die allemaal voor een goede sfeer op de tribune kunnen zorgen. Om 11.00 uur begint de eerste wedstrijd op een hopelijk succesvolle korfbaldag. En dan, om 14.35 uur, staat de hoofdact op het programma.

Dit is een wedstrijd waar KCD van te voren weet het enorm zwaar te krijgen. Hemur Enge staat momenteel gedeeld eerste en KCD zit aan de onderkant van de middenmoot. Het is voor de groenen dus hard nodig om punten te pakken. Maar zoals eerder gezegd gaat dat een zware klus worden. Hemur Enge heeft bijna alle keren laten zien dat ze sterker zijn dan ons vlaggenschip en is dan ook de favoriet in deze wedstrijd. Toch is er een kans voor KCD. In de uitwedstrijd heeft KCD het Hemur Enge zeer lastig gemaakt en de ploeg uit Amerongen wist de punten aan het einde van die wedstrijd pas veilig te stellen. Het was een slecht kwartier dat KCD die wedstrijd nekte. Van belang is dus om aanstaande zaterdag de hele wedstrijd scherp te blijven. Daarnaast zal KCD wederom de strijdlust moeten tonen die tegen Koveni zo duidelijk zichtbaar was. Alleen met die combinatie zullen de groenen kans hebben op een overwinning.

Hoe dan ook zijn de wedstrijden tegen Hemur Enge altijd spannend. Misschien is het de sfeer die een derby lijkt op te roepen bij de spelers en het publiek. Of misschien zijn het van beide ploegen gewoon goede wedstrijden. Wat het ook is, KCD heeft de steun van alle trouwe supporters hard nodig. Dus Steinheim om 14.35 uur is de plek waar alle KCD-supporters het hardst nodig zijn en dan zal het eerste er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden.