Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Aanstaande zaterdag reist ons vlaggenschip af naar Wageningen om het op te nemen tegen het puntloze Débaldérin. Dit is een belangrijke wedstrijd voor KCD. Na vier verloren wedstrijden op rij snakt de ploeg naar een overwinning en dit is de uitgelezen kans. Daarnaast staat KCD nu gelijk met Wolderwijd en Groen Zwart en als de ploeg uit Doorn zicht wil houden op de vierde plek zal er gewonnen moeten worden.

Met nieuwe hoofdtrainer Louis de Laat lijkt er wat veranderd in de ploeg. Tegen koplopers Koveni en Hemur Enge werd heel goed gespeeld en beide ploegen hadden het niet makkelijk tegen KCD. Tegen Hemur Enge stond er zelfs enige tijd en voorsprong op het scorebord, maar slechte conditie nekte de ploeg uiteindelijk. Daar wordt nu wat aan gedaan. Met het oog op de wedstrijd in Wageningen is er ontzettend hard getraind en lijkt de mentaliteit om te winnen aanwezig te zijn. Maar ondanks het harde trainen en het feit dat de studenten uit Wageningen nog geen punten hebben, wordt het geen gemakkelijke wedstrijd. Débaldérin staat in Doorn bekend om zijn vechtlust en zal dus tot het laatste fluitsignaal alles doen om die overwinning binnen te slepen. KCD zal dus van de eerste tot de laatste minuut 100% scherpte moeten laten zien en dat is iets waar de ploeg al het hele seizoen moeite mee heeft. Toch is KCD, zeker gezien de voorgaande resultaten tegen Débaldérin, wel de favoriet in deze wedstrijd en zou het dus een leuke middag voor de groenen kunnen worden.

Ons vlaggenschip kan echter alle steun gebruiken die er is. Wageningen is niet enorm ver rijden en de ploeg krijgt een opleving van de trouwe supporters. Om half vier in de Bongerd in Wageningen zal de scheidsrechter het eerste fluitsignaal laten horen en KCD gaat daar, hopelijk met wat supporters, proberen om eindelijk die punten weer mee naar Doorn te nemen!