Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag reisde ons eerste af naar Wageningen om het op te nemen tegen Débaldérin. De studentenclub had dit seizoen nog geen punten gepakt en KCD wist dan ook dat deze wedstrijd niet verloren mocht worden. Maar Débaldérin liet veel vechtlust zien en de wedstrijd was voor KCD dus niet zo vanzelfsprekend als de thuiswedstrijd geweest was. Die werd met 18-3 gewonnen maar het was duidelijk dat de Wageningse studenten het dit keer niet zo ver wilden laten komen en dus heeft KCD de hele wedstrijd hard moeten knokken.

Het was een beetje een gekke start voor KCD. Tot kort voor de wedstrijd mochten de groenen de hal niet betreden omdat er nog zaalhockey bezig was en toen dat eindelijk mocht bleken er op het laatste moment wisselingen in de opstelling nodig. Misschien kwam het hierdoor dat KCD op een 2-0 achterstand kwam. Toch startte KCD helemaal niet slecht. Er werd veel druk gegeven in de verdediging en aanvallend werden er mooie kansen gecreëerd. Het probleem zat hem dan ook meer in het afmaken van die kansen. Maar door de enorme druk die verdedigend gegeven werd lukte het Débaldérin niet om in de wedstrijd te komen waardoor KCD alle tijd had om de korf te vinden. Dit ging helaas niet gemakkelijk waardoor Débaldérin in het kielzog van de groenen bleef. Toch wist KCD uiteindelijk los te komen en kon er met een magere stand van 4-6 gerust worden.

De opdracht voor de groenen was duidelijk. Dezelfde inzet blijven tonen en die ballen zullen er vanzelf in gaan vallen. Even leek dit ook te gebeuren. Na rust beloonde KCD zichzelf eindelijk met een paar verdiende treffers waardoor de stand na een paar minuten al 4-8 was. Maar Débaldérin zou zichzelf niet zijn als ze het nu zouden opgeven en zij kwamen al gauw weer terug naar een achterstand van twee doelpunten. Dat bleef een tijdje zo. Beide ploegen scoorden en zo liep de stand uiteindelijk naar 9-11. Toen kwam KCD even in een minderen fase. Slordig balverlies en slechte schoten zorgden ervoor dat Débaldérin even in de wedstrijd mocht komen naar 11-11. Maar KCD liet de Wageningse studenten slechts een paar minuten in die waan. De controle was weer terug bij ons vlaggenschip en met een minuut op de klok was de stand 11-13. In de laatste aanval volgde er nog een mooie buzzer beater van Débaldérin waardoor de eindstand 12-13 liet zien. Een belangrijke overwinning voor ons vlaggenschip die nu de 4e plek mag delen met SEV en zo ziet het zaalseizoen er opeens een stuk rooskleuriger uit.

Doelpunten: Sanne Beishuizen 3, Lisanne Briedé 3, Mara Mollema 2, Ton Vrauwdeunt 2, Kim Schiphuis, Jort van Burken, Bo Verheijen.