Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Het was niet druk op de tribune in Steinheim zaterdag, maar de supporters die er zaten werden getrakteerd op een heerlijke pot korfbal. KCD mocht het opnemen tegen Arena. De ploeg uit Rhenen stond twee punten achter op de koplopers maar deed nog volop mee om de titel. KCD vecht nog steeds om de vierde plek en beide ploegen waren daarom ook vastbesloten alles uit de wedstrijd te halen. Onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter werd er vanaf half drie om de punten gestreden.

KCD toonde enorm veel vechtlust. Vanaf de eerste minuut waren de groenen fel op de bal en de Arena leek een beetje overdonderd te zijn. Het eerste doelpunt liet van beide kanten lang op zich wachten maar KCD mocht via een prachtige one-hander van Gert Willigenburg de score openen. KCD breidde verder uit naar 2-0 maar Arena zette dit eenvoudig recht en met een 2-2 stand begon pas eigenlijk de echte wedstrijd. Gedurende de eerste helft kwam bij KCD steeds meer het vertrouwen in de ploeg. Dit resulteerde in mooie afstandschoten van Sanne Beishuizen en Lisanne Briedé. Arena had het moeilijk tegen ons vlaggenschip en dat voelde de ploeg uit Doorn aan. Hierdoor lukte het KCD om er nog een extra schepje bovenop te doen en Arena moest zijn tactieken gaan wijzigen om de groenen te bespelen. Maar ook het achterverdedigen van de ploeg uit Rhenen leek KCD niet te deren en de ploegen gingen na een verdiende strafworp van Sybren van Burken dan ook rusten met een stand van 8-6 voor de groenen.

Na de rust had de aanval van KCD even moeite om zijn draai weer te vinden. Arena kon de achterstand dan ook gauw ombuigen naar een 8-8 gelijke stand. Maar toen kwam KCD weer in zijn flow terecht. Treffers van Kim Schiphuis en Bo Verheijen lieten de groenen in de wedstrijd blijven en Gerina van der Sijs was heer en meester onder de korf. Arena liet zien dat het een verdiende titelkandidaat was door op elk doelpunt van KCD een antwoord te hebben maar toch had ons vlaggenschip de controle in deze wedstrijd. De spannende eindfase brak aan en het spel werd bij beide teams wat slordiger. Met een stand van 13-13 en nog anderhalve minuut op de klok loste Jort van Burken zijn laatste schot van die wedstrijd, 14-13. Maar zoals de hele wedstrijd het geval was geweest kwam Arena in de laatste minuut toch nog naast ons Vlaggenschip. Met een zeer terechte einduitslag van 14-14 kijkt KCD 1 terug op een heerlijke middag waarin de ploeg liet zien de draad weer opgepakt te hebben en zo de titelkansen van Arena wist af te pakken.

Doelpunten: Sanne Beishuizen 4, Lisanne Briedé 3, Bo Verheijen 3, Jort van Burken, Sybren van Burken, Kim Schiphuis, Gert Willigenburg.