Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag reisde het vlaggenschip van KCD af naar Borne om daar tegen Groen Zwart te spelen om de punten. KCD en Groen Zwart hadden elkaar dit seizoen al twee keer eerder ontmoet en beide keren gingen de punten toen naar KCD. De ploeg uit Doorn leek dus de favoriet in deze wedstrijd. Maar Groen Zwart had de laatste wedstrijden aanzienlijk betere resultaten behaald dan eerder dit seizoen dus KCD zou er hard aan moeten trekken. Om kwart over vier werd de wedstrijd ingefloten en het bleek een fysieke en onsportieve wedstrijd te worden.

KCD startte in eerste instantie wat slapjes. Misschien verkeerde de ploeg nog in een roes door de wedstrijd tegen Arena van de week ervoor. Hierdoor werd de eerste tien minuten gekenmerkt door slordig balverlies en het missen van kansen. Dit resulteerde in een 2-2 stand en hier was KCD erg ontevreden over. Nadat coach Louis de Laat de ploeg weer aan de praat had gekregen begon KCD weg te lopen. Groen Zwart leek verdedigend grip te verliezen en zocht daardoor de duels soms erg hard op. Dit resulteerde in veel vrije ballen voor KCD, maar deze werden helaas te weinig benut. Toch begon de ploeg lekker warm te draaien die eerste helft. Een paar verre afstandsschoten van Sybren van Burken zorgde ervoor dat KCD steeds verder weg liep en ondanks het slappe begin ging KCD tevreden de rust in met een stand van 4-11.

De tweede helft was het belangrijk dat KCD deze vorm vast zou blijven houden. Zo niet, dan zou het een lastige en zware middag worden. KCD bewees echter direct dat het geen zin had in zo’n zware middag. Binnen vijftien seconden in de tweede helft lag het eerste doelpunt via Lisanne Briedé er in en had de ploeg de slag te pakken. Het spel van Groen Zwart werd daardoor overigens steeds fysieker en dit werd bestraft met enkele strafworpen die Bo Verheijen er koelbloedig inlegde. Toen stokte de wedstrijd even. Een paar blessures aan enkels en vingers zorgde ervoor dat het ritme bij KCD even weg was en het team moest zoeken naar de goede kansen. Een slimme wissel van Groen Zwart betekende voor hen gelijk een paar doelpunten en even leek de wedstrijd te kantelen. Maar KCD vond zijn vorm op tijd weer terug en de voorsprong op Groen Zwart was te groot voor hen om echt gevaarlijk te worden. De wedstrijd eindigde dan ook in een volledig verdiende winst voor KCD met 13-18.

Doelpunten: Sybren van Burken 4, Lisanne Briedé 3, Bo Verheijen 3, Kim Schiphuis 2, Sanne Beishuizen 2, Gert Willigenburg 2, Gerina van der Sijs, Jort van Burken.