Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Aanstaande zaterdag speelt KCD 1 zijn laatste thuiswedstrijd in de zaal. Het was een wisselend seizoen met diepe dalen maar ook zeker met mooie hoogtepunten. KCD liet met name in de eerste seizoenshelft een aantal niet zo fraaie wedstrijden zien. Veel gemopper op elkaar en weinig inzet van de spelers zorgden ervoor dat de wedstrijden niet meer leuk waren om naar te kijken. Het werd dan ook steeds leger op de tribune in Steinheim. Maar wie KCD de laatste paar weken heeft zien spelen weet dat er iets veranderd is.
Het zijn dezelfde spelers als in het begin van het seizoen maar toch staat er een nieuwe ploeg. Een ploeg die inzet toont, plezier maakt met elkaar en probeert de wedstrijden te winnen. Maar bovenal een echt team die bereid is om met elkaar en voor elkaar te werken. Een ploeg die het verdient om een volle tribune te hebben bij de laatste thuiswedstrijd.

Die wedstrijd gaat gespeeld worden tegen SEV. De ploeg uit Zelhem strijdt net zoals KCD nog om de vierde plaats. De winnaar van deze wedstrijd eindigt dus op het bovenste gedeelte van de ranglijst en dat is iets waar KCD enorm naar streeft. Bij de wedstrijd in Zelhem won SEV. Dit was een van die wedstrijden waar het eerste niet presteerde naar behoren en SEV eigenlijk een makkelijke wedstrijd had. KCD heeft dan ook iets goed te maken. Vorige wedstrijd had KCD veel moeite met de verdedigende druk van SEV. De ploeg wist niet goed hoe het daar mee om moest gaan en schoot vooral vanaf de zijlijn. Maar zoals eerder gezegd staat er een nieuwe ploeg. KCD traint ontzettend hard en wordt zichtbaar beter in het lopen van de juiste lijnen. Tegen ploegen als Koveni, Arena en Hemur Enge lieten de groenen ook al zien dat ze beter tegen die verdedigende druk konden dan voorheen. Deze lijn zullen ze tegen SEV dan ook absoluut door moeten zetten. Zo niet, dan zal deze pot enorm lastig worden en helpen ze SEV de wedstrijd in. Maar KCD weet wat er op het spel staat en zal dan ook alles doen om de punten in Doorn te houden.

De ploeg kan dit echter niet zonder de trouwe supporters. Het is de laatste kans om in Steinheim nog één keer met zijn allen achter het eerste te staan en er een prachtige middag van te maken. Daarnaast is het ook een mooie kans om het nieuwe eerste te zien spelen. Dus voeg je zaterdag om 14.40 nog een keer bij de andere groenen op die houten banken in sporthal Steinheim. KCD zal dan alles doen om zichzelf te bewijzen en de club te belonen met een nette vierde plaats!