Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Afgelopen zaterdag leek het feest in sporthal Steinheim. De hal was versierd met de mooie KCD spandoeken en de tribune zat gezellig vol met supporters. Er was sinds lange tijd zelfs weer een team van de week en dus mochten de sterren van de F1 oplopen met eerste. KCD nam het op tegen SEV uit Zelhem.
Beide ploegen speelden om de vierde plaats. De spanning was bij alle spelers op de gezichten af te lezen en eigenlijk waren alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd aanwezig. Om half drie floot de scheidsrechter in en kon KCD aan zijn laatste thuiswedstrijd beginnen.

Het werd al gauw duidelijk dat KCD iets wilde bewijzen aan het publiek. Vanaf de eerste minuut waren de groenen fel aan het verdedigen en de aanval scoorde binnen een mum van tijd de 1-0. Toen Nienke Schneider, die de geblesseerde Kim Schiphuis verving, de ploeg naar een 2-0 schoot zat het vertrouwen er helemaal in. KCD gaf SEV maar weinig kansen liet hen weinig initiatief nemen. Na achttien minuten spelen was er dan ook een stand van 5-1 voor de thuisploeg op het scorebord te lezen. Toch was KCD niet helemaal tevreden met het aantal doelpunten. Er waren al veel grote kansen gemist en KCD voelde dat de focus op de afronding er meer moest komen om SEV achter zich te houden. Dit pakte de ploeg netjes op en met nog vijf minuten te gaan stond het 8-2. Maar in dezelfde fase kreeg SEV ook meer controle over het aanvallen waardoor ook bij hen het scoren op gang begon te komen. Toch was het gat al erg groot en beide ploegen konden gaan rusten met een voor KCD nette stand van 9-4.

De tweede helft startte net zoals de eerste helft was geëindigd. Beide ploegen waren scherper in de afronding en na ruim tien minuten was de stand 11-6 voor KCD. Daarna viel het een tijdje stil. De aanval had moeite om de korf te vinden en door blessures moest er gewisseld gaan worden. KCD leek de focus even helemaal kwijt te zijn en pas na tien doelpuntloze minuten wist de ploeg pas weer te scoren. Toch wist SEV er in die fase ook maar één te scoren. Net zoals in voorgaande wedstrijden liet KCD zien dat het verdedigend alle controle kan houden waardoor de aanval tijd kreeg om zich te herpakken. Zo bleef het gat tussen KCD en SEV te groot om de wedstrijd spannend te laten worden. De ploeg pakte de draad weer op en liep op een rap tempo weg van SEV. Toen Gert van Willigenburg een ringloos doelpunt scoorde vanaf de middenlijn was het feest in Steinheim compleet; de punten waren binnen. Met een mooie stand van 15-9 mag KCD zich de winnaar noemen van het duel om de vierde plaats en zo het zaalseizoen voor KCD op een mooie manier al een beetje afgesloten.

Doelpunten: Gert Willigenburg 4, Nienke Schneider 3, Bo Verheijen 3, Lisanne Briedé 2, Jort van Burken, Sanne Beishuizen, Sybren van Burken.