Korfbal club Doorn

KC Doorn

Mee trainen

Na een paar koude en natte oefenwedstrijden was het zaterdag tijd om het veldseizoen weer te hervatten. Iedereen leek er weer zin in te hebben. De gezelligheid van de eigen kantine was weer volop te voelen en met de komst van de nieuwe picknicktafels is KCD weer helemaal klaar voor het voorjaar. Een belangrijke fase voor ons eerste want in het najaar was de ploeg slecht gestart.
KCD had met slechts vier punten de warmte van de zaal opgezocht en stond daarmee op een magere zesde plek. Gezien het toen nog slechte spel leek dat ook een terechte plek. Maar naarmate de ploeg zich in de zaal verder ontwikkelde begon het gevoel toch te overheersen dat er meer uit dat veldseizoen gehaald had moeten worden. KCD wilde afgelopen zaterdag dan ook gelijk iets recht zetten. Gedeeld koploper Hebbes kwam op bezoek en bij de uitwedstrijd had KCD niet zo ruim mogen verliezen als dat ze deden: 14-9. Met name het scoren was toen een groot probleem en dat was dan ook waar KCD afgelopen zaterdag de volle focus op had.

Met 12 graden en vrijwel geen wind was het de perfecte dag voor een korfbalwedstrijd. Het leek dan ook een doelpuntrijke wedstrijd te gaan worden toen Sanne Beishuizen er binnen twee minuten een vrije bal in gooide. Echter stokte het scoren toen meteen weer. Maar liefst tien minuten duurde het voordat er weer een doelpunt viel: 2-0. De verdediging had veel controle over de studenten uit Utrecht en hun aanvallen werden snel onderbroken. Dit gaf KCD veel ruimte en tijd om goede aanvallen neer te zetten en de score op gang te laten komen. Na een tijdje begon dit eindelijk goed te gaan en na dertig minuten korfbal stond er een nette stand van 9-1 op het scorebord. Bij het publiek langs de lijn begon het gevoel te komen dat dit misschien een makkelijke middag zou gaan worden. Maar KCD zou KCD niet zijn als het publiek niet getrakteerd zou worden op een spannende wedstrijd. Het spel van de groenen werd slap en slecht en vijf minuten later had Hebbes de achterstand al deels ingehaald tot 9-4. KCD ging dan ook ontevreden naar de kleedkamer.

De tweede helft begon niet veel beter dan de eerste helft geëindigd was. KCD oogde nog altijd niet scherp en Hebbes maakte daar dankbaar gebruik van. Na slechts zeven minuten was Hebbes al dichterbij gekomen naar 9-7. Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren binnen de ploeg. Coach Louis de Laat bracht een aantal wissels in en dit betekende het keerpunt voor de ploeg uit Doorn. De controle op het verdedigen was terug zodat er aanvallend weer tijd was om te zoeken naar de goede kansen. Het gat bleef eerst nog klein met 10-8 maar een schot op flinke afstand van Jort van Burken betekende het doorbreken van de neerwaartse spiraal op het scoren. Hebbes kreeg nog even de kans om het verschil naar twee te brengen met een strafworp maar deze ging mis. Een minuut later werd de bal voor KCD op de stip gelegd en deze was wel raak: 12-8. Hebbes probeerde nog dichter in de buurt te komen maar KCD breidde de stand verder uit naar zes doelpunten: 16-10. De laatste fase van de wedstrijd brak aan waarin nog een aantal keer gescoord werd door Hebbes maar KCD bleef rustig en rondde zelf zijn kansen ook af. De wedstrijd eindigde dan ook in een 19-14 winst voor KCD. De ploeg haakt door deze overwinning aan bij de middenmoot en zo kan dit veldseizoen voor KCD toch nog een succes gaan worden!

Doelpunten: Bo Verheijen 5, Sanne Beishuizen 4, Lisanne Briedé 3, Jort van Burken 2, Nienke Schneider 2, Joyce Verhoef, Sybren van Burken, Marieke Neijenhuis.